Za malo je izjednačen rekord prethodnog kola, nedostajala je samo jedna jedrilica, ali i ovako je bilo više nego zanimljivo svima koji su se okupili u Kaštelanskom zaljevu po umjerenom jugu u nedjelju 3. veljače.

Ekipu pod jedrima je ovaj put okupila Vedrana Polić u svom matičnom klubu, JK Split, gdje je s klupskim kolegama ponovila vrhunsko domaćinstvo kojim su lani osvojili srca mnogih!

S obzirom na vrijeme koje je tih dana vladalo u Dalmaciji, vremenski uvjeti su bili stvarno povoljni. Umjereno jugo koje je u kombinaciji s lebićem puhalo od 0 do dvadesetak čvorova, oblačno nebo, ali bez kiše... idealno za najdulju od tri predviđene rute, a izabrana je ona na potezu JK Split - usamljena opasnost zapadno od hridi Galijola - oznaka ispred južne punte Vranjica - govnjara ispred Resnika - cilj ispred JK Split.

Tri posade su odlučile po prvi put sudjelovati na jednom od treninga i zauzele su prvu, drugu i četvrtu poziciju po Openu. S obzirom da je bila riječ o jednima od najvećih jedrilica na moru, a i za regate najspremnijima rezultati su im bili i očekivani. Prvo mjesto je zauzeo Farr 40 koji je dobio regatno ime Ćuf ćuf 2. Na drugom mjestu je završio Dehler 38 - Blue Chip koji je s ovim započeo sa službenim treninzima za nastup na ORC Svjetskom prvenstvu u Šibeniku početkom lipnja.

Na trećem mjestu je završio Toma i tako obranio čast vjernih ligaša, dok je na jednom mjestu iza njega završio treći rookie ovog ciklusa Splitske trening lige, Fast Wave 30 - Farabut.

Oko pola flote, uglavnom jedrilice iznad 30 stopa, osim Quake koja se ubacila između njih, završilo je jedrenje do 25 minuta iza Farra. Tek pola sata kasnije do cilja stiže prvi SSC18 - Sinbad, s kojim je Tonći Đogaš predvodilo flotu najmanjih ligaša.

Farabutovo treće mjesto ove nedjelje ga je učvrstilo na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu s nezanemarivom prednošću ispred drugoplasirane Quake. Na sličnoj udaljenosti iza Jazza 27 čvrsto se drže "pomorci" s Adio pameti s jednim treningom manje u ukupnoj sumi.

A u top 5 su trenutno još Fugu s dobrim prosjekom u sva četiri kola i Viga koja je eto, igrom slučaja, ostala bez bodova na svom prvom treningu.

Po pitanju THC-a, službenog premjera lige, matematika je izbacila da je ovu rutu najbolje prejedrio Farabut. A Quaki je nedostajalo samo deset sekundi da ponovi pobjedu iz drugog kola. Dosta blizu je bilo još šest jedrilica iza njih, a iznenađujuće spori, matematički gledano, ovaj put su bili Ančica i Remorker.

Nakon četiri kola na THC ljestvici Quaka je neuhvatljiva. Najbliži joj je Sinbad kojeg možda uskoro uhvati Kain koji je manje od 6 bodova iza njega!

Nakon povratka s treninga cijelu ekipu je dočekala Vedrana s loncem punim sa sarmama i kobasicama kao glavnim jelom, dok su iznenađenje kola bili izvrsni Vedranini kolači.

 

Naslovna foto: Vedrana Vesanović

 

Back To Top