16. - 18. veljače u Opatiji su se okupilo 69 najmlađih jedriličara i jedriličarki iz klase optimist na jednoj od kvalifikacijskih regata ove klase u skupini sjever.

Od tri dana predviđena za jedrenje na moru se korisno iskoristio samo jedan. U petak se nije uspio održati niti jedan plov, u subotu sva predviđena tri, a u nedjelju se zbog škure bure nije uopće izašlo na more.

Subotnju tramontanu koja je puhala od 15 do 16 čvorova regatni odbor je počeo koristiti već od 8 sati kad je bio signaliziran prvi start.

U floti sastavljenoj od hrvatkih i nekoliko slovačkih optimista do prvog finiša uspješno je nešto više od pola flote, do drugog nešto manje, a do trećeg samo njih 33 jer osim klasičnih odustajanja najmlađih i najlakših bilo je i nekoliko diskvalifikacija na crnu zastavu!

Pobjednik dana, a ujedno i pobjednik regate je Roni Bobovnik iz YC Zagreb s 3., 5. i 1. mjestom, a uz njega na postolju su Tedi Leonardelli iz JK Vega i Simon Starić iz JK Horizont.

Najbolja djevojčica je Ema Samarzija iz JK Sv.Nikola, a najbolji slovački jedriličar je mladi Ondrej Szitas iz YC Tatran. Cijele rezultate možete pročitati na ovom linku.

 

Naslovna foto: Dražen Zdelarec

 

Back To Top