Nakon povratka iz Miamija s regate Svjetskog kupa i kraćeg odmora u Splitu, članovi JK Mornar su otputovali na pripreme na otok Cipar u matični klub svog dugogodišnjeg prijatelja Pavlosa Kontidesa.

Ekspedicijske snage su sastavljene od seniora u laserima i kadetima u optimistima.

Seniori u laserima su naši reprezentativci Tonči Stipanović i Filip Jurišić s trenerom Jozom Jakelićem, dok juniorski tim u kojem su mlađahni Helena Jakšić, Petra Marendić i Niko Jakelić predvodi trener Toma Višić.

Cipar je izabran zbog povoljnijih vremenskih uvjeta u ovo doba godine. Definitivno je riječ o višim temperaturama, a također i stabilnijim vjetrovima nego što su trenutno na Jadranu.

Dobre uvjete za treniranje su prepoznale i druge reprezentacije, pa se na moru još mogu vidjeti oznake Mađarske, Rusije, Crne Gore, Japana, Grčke, Njemačke, Srbije i Italije.

Kadeti osim klasičnih treninga pri kraju dana na programu imaju i manje regate koje će se na kraju zbrajati za konačni plasman. U kopnenom dijelu aktivnosti, u pauzama rada na kondiciji, imaju predavanja iz metereologije, i debrifing učinjenog na moru.

Sve u svemu vrlo bogat i motivirajući program čije rezultate bi mogli vidjeti već na prvim regatama nakon povratka u domovinu. A što se tiče seniorskog dvojca njihovi planovi su mnogo veći i prvi test će im biti na Velikoj nagradi Mornara, te nastup na Palmi.

 

Naslovna foto: Jozo Jakelić

 

Back To Top