U Jedriličarskom klubu Galeb održana je prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju su osvojili Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl.

Ema i Leon skupa su počeli jedriti prošle godine i u tek nešto više od godine dana postigli izvrsne rezultate. Osim bronce na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Den Haagu u kategoriji muških i mješovitih posada, na Prvenstvu Hrvatske za klasu 420 u Malom Lošinju osvojili su zlato u konkurenciji mješovitih posada te uz zapažene rezultate uspješno sudjelovali na nekoliko svjetskih i europskih juniorskih prvenstava.

Da je riječ o sjajnoj godini za kostrenski jedriličari klub dokazuju i rezultati ostalih Galebovih posada i to u nekoliko klasa. U klasi 420, Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske za muške i mješovite posade kategoriji do 17 godina kao i zlatnu medalju u kategoriji muških posada do 17 godina dok su Tajana Filipaš i Tin Fike osvojili brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji mješovitih posada.

Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), u kategoriji do 16 godina - muški, a u Galeb su došla i sva tri odličja s PH za klasu Šljuka održanom u Mošćeničkoj Dragi. Zlatnu medalju osvojili su Bojan Grego i Vlado Grego, srebrni su bili Milko Volarić i Dean Pavlak dok su Igor Ružić jr. (JK Galeb Kostrena) i Slobodan Velikić (JK Jugo, Mali Lošinj) osvojili broncu.

S ostvarenim rezultatima osobito je zadovoljan predsjednik JK Galeb Milko Volarić koji ističe kako su ostvareni rezultati dokaz kvalitetnog rada.
U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volontera.

Na Prvenstvu Hrvatske za Optimiste jučer je u kategoriji dječaka do 12 godina vodio mali Galebaš Lovro Hlača, a u konkurenciji djevojčica Ana Perušić je jučer bila treća!

Naslovna foto: JK Galeb

 

Back To Top