Od 7. do 9. rujna će Trka oko Krka obilježiti svoj mali jubilej, jer je riječ o 5. izdanju. Osim što je regata klasičnog karaktera na kojoj mogu nastupiti svi koji udovoljavaju propozicijama Oglasa, domaćini su se potrudili da organiziraju još jedno iznenađenje za sve koji su željni jedrenja oko jednog od naših najvećih otoka.

Već je stara vijest da je ACI prodao svoju flotu monotip jedrilica JOD 35. A nova je da su se novi vlasnici organizirali i moći će se ove jedrilice ponovno iznajmiti za regatu. Na Trci oko Krka to će čak biti u obliku monotip flote koja će na raspolaganju imati čak deset jedrilica!
Po trenutnim prijavama već ih je šest rezervirano, tako da ako imate želju za sudjelovanje slobodno se javite organizatorima čije kontakt podatke možete pronaći u ovom članku.

Ova regata se po još nekim elementima razlikuje od ostalih regata krstaša. Jedan od njih je da je organiziraju dva kluba. To su JK Jadro iz Selca i JK Burin iz Novog Vinodolskog. U skladu s tim ova dva kluba se svake godine izmjenjuju u ulogama organizatora starta odnosno organizatora cilja. Ove godine start je u Novom Vinodolskom dok će cilj biti u Selcima.

Također ni ruta regate, odnosno smjer obilaska Krka nije svake godine jednak. Koji će se izabrati ovisi o vremenskoj prognozi koja će vladati tih dana.

Inače, regata je još jedna u nizu koja se boduje za ORC Offshore Cup, drugim riječima, osim po Openu možete nastupiti i po ORC-u.

Back To Top