Dočekali smo i taj dan da je Stožer savjetovao Vladu RH da malo popusti epidemiološke mjere, a u čijem paketu se nalaze i sportovi na otvorenom. Ovako to izgleda u priopćenju koje je izdao Hrvatski olimpijski odbor na svojim službenim web stranicama:

 

Zagreb, 28. siječnja 2021. - Na sjednici u četvrtak Hrvatska vlada je odlučila da se, u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, uvedenih protiv širenja pandemije Covid-19, od 1. veljače 2021. godine dopuste treninzi sportaša i rekreativaca na otvorenom prostoru.

- Zbog pozitivnih trendova odlučili smo se za popuštanja koja nisu velika, ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu i odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola - pojasnio je dopredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Mogućnosti za bavljenje sportom proširuju se i na korištenje bazena i balona za pojedinačne beskontaktne sportove, jer se u tim sredinama virus sporije širi zbog klora i prozračnosti.

- Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija, kao što su tuševi i svlačionice. Još uvijek nije trenutak za otvaranje sportskih dvorana - istaknuo je Božinović, uz napomenu da će nove mjere vrijediti od 1. do 15. veljače, a nakon tog razdoblja uslijedit će njihovo novo revidiranje. (izvor: vlada.gov.hr/vk)

 

Ukratko, može se na more, ali ne i u svlačionice i pod tuševe. Ne spominju se topli napici za promrzle jedriličare nakon treninga, pa valjda neka inspekcija neće njihova pripremanja u klupskim prostorijama smatrati ozbiljnim kršenjem mjera koje su ostale na snazi.

U svakom slučaju nadajmo se da će svemu ovome ubrzo doći kraj i da ćemo nastaviti normalno živjeti, raditi i baviti se sportom!

 

 

Back To Top