U subotu 19. lipnja članovi JK Neverin iz Čavla organizirali su svoju Grobničku regatu koja je ujedno i Paštekin memorijal. Ove godine su to napravili 16. put po redu i držali su se prokušanog recepta.

Da je taj recept više nego dobro prihvaćen pokazali su i jedriličari koji su se okupili u stvarno velikom broju. Čak 38 posada stiglo je u uvalu Črišnjeva, a samo jedna nažalost nije dojedrila do cilja.

Ruta regate je od Črišnjeva vodila prema Jadranovu gdje se okrenula bova. Potom zelena bova kod Kraljevice, pa metereološka bova ispred Urinja, zatim zelena bova ispred Omišlja i kroz mali luk Krčkog mosta natrag do Črišnjeva.

Jedrio se jedan plov koji je počeo u 11:30, a po tome što samo jedna jedrilica nije završila može se reći da je bilo sasvim dovoljno vjetra, ali eto oni nisu imali dovoljno sreće ove godine.

Ove godine sudjelovale su samo četiri jedrilice manje nego lani, ali zato je pobjedu odnijela ponovno najveća... Tutta Trieste - Molo Longo. Njima je trebalo malo manje od tri sata da odjedre cijelu zadanu rutu, a tri minute iza njih to uspijevaju napraviti i seniori s Follow us kao prvi od brodova uobičajenije veličine.

Za promatrače sa strane možda najveće iznenađenje regate, premda s obzirom na uvjete to i nije bilo toliko neočekivano, bilo je treće mjesto u generalnom plasmanu za T8sc. Posada iz JK Plav jedrila je pet i pol minuta više od Opatijaca, ali 3 minute i 20 sekundi manje od četveroplasiranog Damaca.

Kormilar jedrilice T8sc, Robi Skomeršić nekadašnji oe odličan jedriličar iz klase optimist, generacije Šime Fantele, ali matični mu klub tad nije bio dovoljno financijski jak da ga šalje na sve regate koje su bile bitne za kvalifikacije, pa je tako ostajao uglavnom pred vratima reprezentacije iz tih vremena.
Brod TC8 neko su vrijeme imala braća Ivanković i s njim su radila iste ovakve uspjehe, ali su nakon nekog vremena prestali biti aktivni na lokalnim regatama i brod je od tada mirovao dok nije došao u ruke Robija Komeršića.

I ostali su do cilja stizali uglavnom u vremenskim intervalima koji nisu otežavali posao regatnom odboru, uz povremene parove čija razlika u cilju je bila dvadesetak sekundi. Koja su vremena i plasmani bili u pitanju možete pronaći u službenim rezultatima na ovom linku.

 

Back To Top