Ne, slika nije snimana s prljavom ili mutnom lećom, već je riječ o noćnom startu na posljednjem kolu 4. sezone Splitske trening lige, ujedno i prvom u ovom terminu.

Domaćini ovog kola su bili jedriličari iz JK Labud, a ugostili su deset posada koje su ispred galebova startale u subotu 14. travnja u 19:30.

S obzirom na noćno jedrenje svi su morali provjeriti navigacijska svjetla i ponoviti pravila o izbjegavanju sudara na moru u noćnoj plovidbi, jer u se u noćnom jedrenju ne primjenjuju klasična jedriličarska pravila!

Vrijeme ih nije baš pomilovalo po pitanju količine vjetra, ali su se organizatori na vrijeme prilagodili i odredili kratku rutu koja je nakon starta ispred galebova imala obavezan okret oko zelene lanterne sjeverno od Instituta i cilj ponovno ispred galebova.

2NM dugu rutu je najbrže prejedrio Petit Amie s rekordnih 2:57:00, dok je drugoplasiranom Patakenjcu trebalo čak sat i devet minuta više. Posljednja u cilju je bila Ančica koja je stigla do galebova 39 minuta iza Patakenjca, ali se može pohvaliti trećim mjestom jer je ostalih sedam jedrilica dobilo DNF na bodovnoj ljestvici. Što se tiče THC-a tamo su bodove dobili samo Petit Amie i Ančica, jer je Petakenjac nastupio samo u Open kategoriji.

Finalni rezultati cijele lige su ove godine izračunati po Openu za čak 40 jedrilica koje su nastupile na ovih 9 treninga. Najbolji među njima je pobjednik noćnog izdanja jer je dobio vrlo vrijedne bodove koji su mu omogućili da pretekne do tada vodeću Quaku.

Što se tiče THC-a nakon ovih 9 kola tamo je neprikosnovena bila Ančica koja je dominirala od samog početka i nikom nije dozvolila da se približi toliko da je ugrozi na vrhu ljestvice od 15 jedrilica.

Čestitke pobjednicima, a ovim putem pridružujemo se pozivu organizatora ove vrijedne inicijative da se u domaćinstvo lige uključe i ostali Splitski klubovi, kao što su to u ovoj sezoni napravili članovi JK Split i JK Strožanac.

Prvi trening u petoj sezoni je najavljen za prosinac 2018. a do tada fotogalerije i vijesti s devetog i svih ostalih kola možete pronaći na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

Naslovna foto: Damir Kraljević

 

Back To Top