I kadeti regije jug su jedrili ovog vikenda, ali nije bila riječ o jednoj od regata iz kvalifikacijskog ciklusa, već o tradicionalnom Kaoirs kupu koji organizira JK Trogir pa je zato regata imala u kalendaru rezervirana samo dva dana.

Sudjelovao je ukupno 61 optimist, a odjedrena su tri plova.

Najvažnije detalje o regati ispričao nam je jedan od članova Regatnog odbora, Vedran Rožić:

U subotu smo jedrili po maestralu od 5 do 7-8 čvorova. Ujutro je bila bura, koja je pala, pa smo tek oko 13 sati napravili prvi start. Nakon njega su odjedrena još dva plova... tri sveukupno. Drugi dan smo isto izašli na more, ali nažalost nismo ništa napravili. Isto je ujutro bila bura, ali vrlo brzo je pala... tako da je minimum zadovoljen subotnjim učinkom. Regata je bila oglašena i za daske TCH, ali nitko se nije odazvao, tako da je to to.

Vedran Rožić, JK Trogir

Po pitanju konkurencije sudjelovali su skoro svi dalmatinski klubovi osim JK Uskok i JK Orsan, a s vrha aktualne kriterijske ljestvice regije jug sudjelovala su samo tri jedriličara iz top ten. Ostali su vjerojatno izostali zbog odmora i nadoknađivanja školskih obaveza nagomilanih za vrijeme održavanja službenog kampa HJS-a tjedan ranije u Zadru.

U pobjedničkom stilu i na ovoj regati je nastavio Josip Tafra - JK Labud. Bio je praktički nedostižan za sve ostale i regatu je osvojio s najmanjim mogućim brojem bodova, sa samo tri. Drugo i treće mjesto na postolju su osigurali Marin Ljubičić - JK Labud i Bepo Duplančić - JK Zenta, koji također i najbolji dječak do 21 godina.

Njih dvojica to prvenstveno mogu zahvaliti drugom i trećem plovu gdje su osvojili po dva druga i dva treća mjesta. Obojica su bili najlošiji u prvom plovu, a tamo su se iskazali Marta Tudor - JK Mornar, koja je na kraju završila 7. i Nina Marušić iz JK Zvir koja je regatu završila na 4. mjestu, a ujedno i kao najbolja djevojčica generalno i u konkurenciji do 12 godina.

Kompletne rezultate možete pronaći na web stranicama JK Trogir na ovom linku

Foto: Jelena Rožić

Prva velika regata regije jug u 2020. godini bit će "Prva Briva" koju istoimeni jedriličarski klub iz Biograda organizira od 28. veljače do 1. ožujka. Naravno, traje tri dana, ne zaboravite da je ovo prijestupna godina i da treba računati i na subotu 29. veljače.

A što se tiče JK Trogir, iduće jedriličarsko događanje u njihovom aranžmanu je Trogirska regata krstaša u drugoj polovici listopada.

 

Naslovna foto: Luka Rožić

 

Back To Top