U Betini će se od 3. pa do 5. lipnja organizirati prodajno – izložbeni sajam s ciljem promocije i valorizacije tradicijske drvene brodogradnje i povezanih zanata.

Program sajma možete pročitati na gornjoj slici, a evo što su još o svemu organizatori napisali na stranicama Muzeja Betinske drvene brodogradnje:

Program obuhvaća izložbu tradicijskih drvenih brodova, prodajno – izložbeni sajam proizvođača opreme namijenjene drvenim brodovima – konopa, bokobrana, palubne opreme, okova, servisnih usluga u maloj brodogradnji – brodskih motora, elektro opreme, boja i lakova, ali i ribarskih alata i opreme, stručna predavanja koja će održati brodograditelji i ostali zaljubljenici u tradicijsku brodogradnju, prezentacije izrade tradicijskih alata, radionice za djecu i odrasle na temu gradnje brodova, jedrenja, očuvanja okoliša, regate i plovidbe u drvenim brodovima te posjete škverovima.

Na glavnom betinskom trgu održat će se i gastronomski dio manifestacije, prezentacija i prodajni sajam proizvoda OPG-a, tradicijskih obrtnika i ostalih ponuđača domaćih proizvoda.

Program će se održati na otvorenom, na lokacijama u samom centru mjesta, od tradicijskih brodogradilišta na jugoistočnoj strani naselja prema Trgu na moru. Betinska brodogradilišta će se kroz sajmene dane prezentirati in situ.

Eto, ako želite tradicionalnu drvenu brodogradnju doživjeti iz prve ruke onda pravac u Betinu.

 

Back To Top