Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca je u subotu 19. svibnja 13. put za redom bio domaćin posadama krstaša koje su nastupile na Regati Labinske republike.

Okupilo se 12 posada iz Kvarnerskog i Istarskog akvatorija , kao i iz jednog od Zagrebačkih "surferskih" klubova.

Ruta na kojoj su jedrili protezala imala je duljinu od oko 17 NM. Start je postavljen u Rapcu i signaliziran je u 11 sati, a prvi obavezni obilazak je bio u Plominu. Nakon obilaska oznake u Plominu obavezno se moralo proći oko oznake ispred Rapca i spustiti oko 2.5 NM na jug prema Svetoj Marini. I posljednja etapa je bila natrag u Rabac gdje bio smješten cilj ispred rive.

S vjetrom su neki natjecatelji imali sreće više nego ostali. Puhao je lagani burin koji se sredinom dana povukao s regatnog polja. Tako da je najbrža jedrilica, Fly 4 s Ferdom Matuljom za kormilom, uspio ući u cilj malo iza 13 sati.

Nakon Flyja u cilj ulaze Cubalibre II i Canarino Furioso II. Zatim je slijedila pauza od oko sat i pol i Vive 2. Petnaestak minuta kasnije skoro pa foto finiš (s obzirom na uvjete), stižu Polaris pa Rantaplan. I za kraj, pola sata kasnije stižu Skradin i Alba 2.

Nažalost četiri jedrilice ne uspjevaju završiti regatu...

Regata se inače boduje za Kup Hrvatskog primorja i za Kup Istarske županije, a konačne rezultate možete pronaći na ovom linku. Slijedeća regata za Kup Hrvatskog primorja je Croatia Cup u Puntu na otoku Krku, a na rasporedu je već idućeg vikenda.

 

Naslovna foto: Rantaplan Sailing Team

 

Back To Top