Osam posada se natjecalo za titulu najbolje dvobojske posade u Hrvatskoj za 2017. godinu.

 

 

Posljednje, a ujedno i najvažnije, match race natjecanje u 2017. godini u hrvatskim vodama je završeno obranom naslova lanjskih pobjednika posade iz YC Kornati s Tonkom Ramešom za kormilom.

Prvotno je zamišljeno da se regata jedri tri dana, ali zbog studentskih i poslovnih obaveza dijela učesnika organizator je odlučio početak pomaknuti na subotu. Osim toga značajna promjena u odnosu na nekoliko tjedana prije početka regate je bila to što se u zadnji čas prijavila još jedna ekipa pase na kraju osam posada natjecalo za naslov najboljih.

Petak je u ovoj kombinaciji bio trening dan kojeg su iskoristile skoro sve ekipe za uigravanje i upoznavanje s jedrilicama. Inače, jedrilo se na Platuima 25 iz šibenskog Wave Sailing Centera. Iste jedrilice su se koristile i na prvoj ovogodišnjoj regati koje su momci i djevojke iz WSC-a ponudili sudionicima prve ovogodišnje regate iz European Match Racing Toura.

Za treninge je također postavljeno polje, trenirala su se predstartna nadmudrivanja, trim jedrilica, položaji posade u jedrenjeu, raspodjela dužnosti po jedrilici... nažalost, desila se i jedna nemila situacija s ozbiljnom štetom na jednoj od jedrilica. U jednom predstartu sudarile su se dvije jedrilice. Srećom, tehnički dio ekipe iz WSC-a je do večeri uspio sanirati štetu i pripremiti sve jedrilice za početak Prvenstva.

Subota je bila vjetrovita. Puhala je bura koja je izdržala cijeli dan s povremenim kratkotrajnim jačanjima u snazi i izletima u lijevo po desetak stupnjeva. Uglavnom, ništa značajno što bi natjeralo RO na značajnije promjene u korekcijama regatnog polja.

Po pravilima dvobojskog jedrenja natjecanje su otvorile posade koje već imaju bodove na ISAF-ovoj match race ljestvici. To su bili Piasevoli, Rameša i Perhat, dok su sve ostale posade tada bile bez bodova i proizvoljno su posložene u donjem dijelu startne liste.

Svi matchevi u kojima su sudjelovali "nositelji" su i završavali s očekivanim rezultatom, dok je dosta neizvjesnije bilo među ostalima. Do kraja dana uspješno se odjedrilo 10 flighteva od predviđenih 14 za kompletiranje potpunog round robina.

U nedjelju je bila totalna nestašica vjetra. Da bi se ipak uspjelo jedriti regata se prebacila ispred gradskog kupališta Jadrija. Polje je postavljeno po burici s levanta, ali ni ova promjena lokacije nije donijela mnogo sreće, jer su se uspješno odjedrila samo dva flighta.

Kako je sve skupa izgledalo na moru i konkretne rezultate svakog pojedinog matcha možete pronaći u FlashBack playback animaciji.

 

 

Ekipe

Wave seniori
Kormilar: Teo Piasevoli, ISAF rank: 102
Pramac: Damir Vukić
Trim glavnog jedra: Simon Triva   
Trim prednjih jedara: Luka Piasevoli   
   

 

Panji Sailing Team
Kormilar: Tonko Rameša, ISAF rank: 129
Pramac: Duje Fržop
Trim glavnog jedra: Jure Fržop
Trim prednjih jedara: Antonio Arapović
   

 

Sailing Team Mornar
Kormilar: Lovre Perhat, ISAF rank: 546
Pramac: Filip Jurišić
Trim glavnog jedra: Toma Višić
Trim prednjih jedara: Marko de Micheli Vituri
   

 

Sailing Team Pirka
Kormilar: Marin Desabota, ISAF rank: ---
Pramac: Krešo Trklja
Trim glavnog jedra: Nikola Ninić
Trim prednjih jedara: Luka Novaković
   

 

Sailing Team Galeb
Kormilar: Frane Grego, ISAF rank: ---
Pramac: Joško Galović
Trim glavnog jedra: Filip Baričević
Trim prednjih jedara: Vedran Šapić
   

 

Orsan
Kormilar: Lovre Peović, ISAF rank: ---
Pramac: Ivan Grgić
Trim glavnog jedra: Alec Ryan Cvinar
Trim prednjih jedara: Andrej Kalajdžić
   

 

Sailing Team Wave Youth
Kormilar: Marko Smolić, ISAF rank: ---
Pramac: Martin Petković
Trim glavnog jedra: Roko Copić
Trim prednjih jedara: Juraj Radačić
   

 

JK Mornar juniori
Kormilar: Toma Stipanović, ISAF rank: ---
Pramac: Mario Lulić
Trim glavnog jedra: Bojan Berlengi
Trim prednjih jedara: Filip Miroić
   

 

 

Rezultati & Playback 

Google Chrome omogućava najbolji doživljaj korisničkog sučelja i playbacka. Izbor playbacka željenog matcha se ostvaruje klikom na izabrani match u izborniku "Round Robin".

 

 

 

Foto & video 

 

 

Back To Top