Četvrto kolo Orsan trening lige za sezonu 2017/18 je odjedreno u nedjelju 08. siječnja, a nastupilo je devet jedrilica.

Domaćin ovog kola, odnosno posada koja je odredila rutu regate je ekipa s Arhimeda. Oni su ovaj put bili na redu za zadati rutu i odredili su da vodi oko Rude. Inače Arhimed još nije u moru, još ima posla oko kormila koje je su izgubili za vrijeme posljednje Mrduje.

Foto: Lovre Peović

Puhalo je umjereno jugo i levanat, a najbrža u realnom vremenu je bila jedrilica Nataly koja je cijelu rutu duljine 16NM odjedrila za 02:59:47. Nakon korekcije zauzeli su treće mjesto.

Još pet jedrilica je završilo u intervalo od petnaestak minuta, dok su dvije jedrilice malo kaskale za njima i ostale na moru nešto duže.

Inače, Dubrovčani su za sustav korekcije rezultata izabrali ORC, Club varijantu. Kako je njihov konačan poredak izgledao nakon korekcije možete vidjeti u rezultatima koji su dostupni na ovom linku.

Što se tiče konačnih rezultata oni su ispali kalkulacijom tri regate, odnosno tri kola, jer se jedna regata morala odbaciti zbog tehničkih problema. Trenutno su u vodstvu momci s palube jedrilice Analea, a koji su ujedno i pobjednici 4. kola. Oni su trenutno u uzlaznoj putanji i preostaje nam vidjeti da li će ostati u jednakoj formi i u nastavku lige.

Na drugom i trećem mjestu s jednakim brojem bodova su Rosso i Lucy, a kompletnu ljestvicu možete pročitati na ovom linku.

Idućem kolu "domaćin" je jedrilica Minidura, a u planu je da se odjedri u nedjelju 21.siječnja.

Naslovnu fotografiju je snimio Marijo Anđelić, član pobjedničke posade.

 

Back To Top