Trenutno naš najaktivniji offshore jedriličar, Ivica Kostelić, otvorio je ovogodišnju regatnu sezonu s trostrukim prelaskom sjevernog Jadrana.

Tradicionalna regata koju organiziraju talijanski jedriličari iz Lega Navale Italiana di Chioggia uz asistenciju JK Maestral iz Rovinja odjedrena je od 25. do 28. travnja. Ivica je nastupio sa svojim Class 40 uz još dva prokušana i super iskusna jedriličara.

Transfer iz Splita do Chioggie, gradića na južnom kraju Venecijanske lagune, napravio je zajedno s Darkom Prižmićem, a u Italiji im se pridružio i francuski jedriličar Nicolas Jossier.

Regata je bila podijeljena u tri etape. Prva je bila transjadranska iz Italije do Hrvatske i bila je duljine od oko 55 NM. Na cijeloj regati su imali jedinu pravu konkurenciju u obliku talijanskog Class 40 Kika Green Challenge.

Do Rovinja su naši momci na Croatia Full of Life stigli 7 minuta i 13 sekundi prije od talijana, a sa samo 40 sekundi prednosti su ponovno pobijedili na kratkoj uzobalnoj regati koja je ujedno bila i druga etapa cijelog eventa.

Posljednji čin ove sjeverno Jadranske ekspedicije bio je povratak u Chioggiu, a tada se jedrilo po dosta laganom vjetru. Ovaj put je Kika Green uspjela stići do cilja s 12 minuta prednosti, jer su po riječima naših jedriličara etapu puno bolje taktički odjedrili.

Kao što nas je Ivica još lani naučio, cijelu regatu je popratio svojom video kamerom i snimljene materijale je spakirao u dvije reportaže koje možete pronaći na priloženim linkovima:

Slijedeća regata Croatie Full of Life je već ovog vikenda, a riječ je o ponovnom nastupu na Duecentu. Ivica je ponovno u tandemu s Darkom Prižmićem i ovog puta se nadaju mnogo boljem doživljaju ove regate nego što je bio lani kad su zbog paranja glavnog jedra cijelu rutu prejedrili na trećem kratu!

Ono što se za sada zna o regati je to da su organizatori zbog sigurnosnih razloga, odnosno zbog vrlo jake bure u najavi, odlučili skratiti regatu. Dosadašnji obavezni obilazak Suska je pomaknut na obilazak svjetionika Porer. Našim momcima želimo svu sreću, a regatu možete pratiti u živo putem trackinga na ovom linku.

 

Naslovna foto: Ivica Kostelić

 

Back To Top