Dva Zagrebačka jedriličarska kluba što imaju bazu na jezeru Jarun, JK Sv.Nikola i YC Zagreb, udruženim snagama za vikend 9-11. ožujka organiziraju 1. Zagreb Open Match Race regatu.

Regati je dodijeljena kategorija "Grade 5", a za jedrenje su osigurane četiri jedrilice klase 470.

Trenutno je nastup na regati najavilo 7 parova, a kormilari će biti Hrvoje Petrović, Boris Majcen, Tomislav Gomerčić, Toni Zovko, Jadran Morović i dvije ženske posade predvođene Ninom Bjelajac i Anom Gršković.

Petak 9. ožujka je po programu regate rezerviran za treninge, a prvi signal upozorenja je predviđen za subotu ujutro u 10 sati. Jedrit će se sve dok to uvjeti na jezeru budu dopuštali ili do zalaska sunca. Jednako je predviđeno i za nedjelju s tim da će proglašenje pobjednika biti odmah nakon završetka posljednjeg matcha.

Jednako kao što su kormilari koji su posljednjih nekoliko godina jedrili na dvobojskim regatama u Šibeniku i kormilari koji će u Zagrebu prvi put službeno jedriti na ovakav način moraju pribaviti ISAF Sailor ID. Također postoji još jedan uvjet, a taj je da masa cijele posade ne smije prelaziti 175 kg.

Organizatori poručuju da ima još slobodnih mjesta za prijavu, a Oglas regate možete pronaći na ovom linku, dok regatu možete pratiti na njenom Facebooku.

Nagrade su djelo Ateliera Stanislav.

 

Naslovna foto: Ivana Gucek

 

Back To Top