Od 10. do 12. studenog ispred Ičića i Opatije jedrilo se Prvenstvo Hrvatske za klasu Šljuka. Prijavilo se 11 posada iz Hrvatske i Italije, a u nastavku možete pročitati izvješće koje smo dobili iz YC Croatia.

Ovogodišnje Otvoreno Prvenstvo Hrvatske za klasu Šljuka/Snipe, održano je u Ićićima i Opatiji od 10. do 12. studenog, okupilo je 11 posada iz Hrvatske i Italije. Prvi dan regate obilježio je nedostatak vjetra, što je onemogućilo održavanje plova unatoč izlasku na more.

Foto: Danijel Zdelarec

Na sreću, drugi dan donio je promjenu s kasnom tramontanom koja je omogućila da se odjedri jedan plov. Nakon što se razvedrilo, uslijedio je prekrasan sunčan dan, pružajući idealne uvjete za jedrenje.

Treći dan regate obilježila su dva plova na jutarnjoj tramontani. Posade su startale ispred grada Opatije već u 7:45 ujutro, a vjetar je puhao brzinom između 10 i 15 čvorova. Tramontana, poznata po svojim refulima, zahtijevala je od posada iznimnu vještinu u čitanju regatnog polja.

Foto: Danijel Zdelarec

Ukupni pobjednici Otvorenog Prvenstva Hrvatske su braća Grego, koji su zauzeli prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je posada Volarić & Pavlak, dok je treće mjesto pripalo posadi Vranić & Galić.

Značajno je istaknuti da je ovo prvi put da Yacht Club Croatia organizira regatu za klasu Šljuka. Cilj organizacije je popularizirati ovu klasu među mlađim jedriličarima, ali i pružiti priliku starijim jedriličarima za povratak jedrenju u klasi.

Zahvaljujemo svim sudionicima i onima koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji prvenstva. Planira se nastavak ovog događaja i u budućim godinama, čime se nastoji dodatno promovirati jedrenje u klasi Šljuka/Snipe u Hrvatskoj.

Rezultate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Danijel Zdelarec

 

Back To Top