Druga regata Svjetskog kupa je na rasporedu od 21. do 28. siječnja i jedri se u Miamiju na Floridi, a Hrvatska će imati predstavnike u četiri klase.

Naši jedriličari odlaze u Sjedinjene Američke Države u dosta jakom sastavu. U klasi laser standard već nas standardno zastupa dvojac iz JK Mornar. Naravno, riječ je o Tonču Stipanoviću i Filipu Jurišiću, a u klasi laser radial predstavnica je Sandra Lulić, također članica JK Mornar.

JK Labud je na put poslao svog "teškog samca", jedriličara u klasi Finn, Josipa Olujića, dok je iz JK Split otputovao još jedan finaš, Milan Vujasinović.

Predstavnike imamo i u dvosjedima. Dvije posade su na put otišle iz Zadra i to u klasi 49er. JK Uskok je poslao svoju žensku posadu, Ninčević - De Micheli Vitturi, a JK Sv.Krševan braću Šimu i Mihovila Fantelu.

Prva regata Svjetskog kupa je bila održana u listopadu u Japanskoj Gamagori, a treća regata koja je također kvalifikacijskog tipa jedrit će se u Hyreseu u Francuskoj. Nakon nje preostaje samo finale u kojem će pravo nastupa imati samo po 20 najboljih iz kvalifikacijske serije.

Svima želimo sretan put i što bolje rezultate!