Druga ovogodišnja izborna regata klase Optimist je održana u Splitu 27-29. travnja, a domaćini su bili iz jedriličarskog kluba Mornar.

Slično kao i vikend ranije na prvoj izbornoj regati koja je održana u Zadru bili su izraziti problemi s vjetrom. Ponovno je na regatnom polju vladala bonaca i tek posljednjeg dana jedrenja Regatni odbor je mogao signalizirati početak jedrenja.

Nastupila su 73 jedriličara i jedriličarke iz cijele Hrvatske, ali nažalost nitko od njih nije uknjižio bodove koji se mogu iskoristiti za izbornu rang ljestvicu. Razlog je što su uspješno održana samo dva plova. U petak i subotu je bonaca igrala glavnu ulogu, dok u nedjelju maestrala nije bilo dovoljno za tri plova koji su bili minimum u Oglasu regate s kojim bi regata bila valjana.

Pobjede u održanim plovovima odnijeli su članovi JK Clico, Buba Pulek i Mija Močinić, ali zato su oboje imali nešto lošije druge rezultate, pa se samo Buba uspio popeti na postolje i to na drugo mjesto. Bolja je od njega bila Ema Samaržija iz JK Sv.Nikola, a na treću stepenicu se popeo Maroje Škoro iz JK Split.

Što se tiče ostalih sudionika regate može se reći da su bili mnogo oprezniji nego u Zadru. U konačnici je samo 5 rezultata kategorizirano s UFD-om, dok je u Zadru flota bila mnogo nestrpljivija i čak 34 puta je u tablicu rezultata upisan BFD.

Treća izborna regata klase je po službenom kalendaru HJS najavljena za 18-20. svibnja i održat će se za vrijeme Regate grada Poreča, a domaćini su iz JK Horizont.

 

Naslovna foto: Facebook JK Clivo

 

Back To Top