Ovo je bila stvarno brzo izdanje regate na ruti Biograd - Kornati - Biograd. Unatoč najavama od mogućih preko 10 jedrilica na startu ih se našlo 6.

Prognoza za subotu 2. prosinca je bila stvarno vjetrovita i hladna. S obzirom na očekivane brzine s kojima su jedrilice trebale regatavati na zadanoj ruti RO je u dogovoru s jedriličarima pomaknuo start s predviđenih 5:00 na 6:00.

Start je postavljen ispred Biogradske lanterne, ruta je bila identična lanjskoj, a moglo bi se reći da su i posade bile u skoro pa jednakim sastavima. Nažalost, ove godine ih je bilo manje nego lani, nešto zbog loše prognoze, a nešto i zbog objektivnih razloga koji će neke od jedriličara koji su planirali sudjelovati udaljiti od regatnih polja na određeno vrijeme.

Upravo zato im je pružena podrška na jedan simpatičan način i pokazalo im se da se svi nadaju ponovnom sastanku na nekoj startnoj liniji!

Što se tiče samog jedrenja i taktičkih odluka pojedinih navigatora najbolje je da napravite analizu pomoću Flash Back playback-a.

 

 

Playback 

Za najbolji vizualni doživljaj playback animacije preporuka je da se koristi Google Chrome internet preglednik

 

 

Naslovna foto: posada jedrilice Hotel

 

Back To Top