U subotu 27. lipnja 46 jedrilica je više nego uspješno sudjelovalo na Kraljevičkoj regati. Možda se oni koji su ciljali na visočiji plasman na rezultatskoj ljestvici neće složiti s tim "više nego uspješno", ali organizatori iz JK Oštro mogu se pohvaliti podatkom da su sve jedrilice dojedrile do cilja.

S tako velikom flotom bilo je dosta posla za srediti sve rezultate, jer je flota bila podijeljena na čak 11 grupa po Openu i na tradicionalni Kvarnerski Yardstick. A za uvod par riječi je ispričao predstavnik organizatora g.Darko Jakovčić: 

Ovo je bilo prvi put da se Kraljevačka regata odjedrila po lijepom, laganom maestraliću. Svi su i regatni i obiteljski krstaši, pasali i finili bez problema. Stvarno jedan lipi dan. Ove godine smo morali napraviti korekciju u ruti zbog postavljanja plinovoda koji ide prema Jadranovu. Onda smo rutu napravili iz Kraljevice na Bakarac. Iz Bakarca prema uvali Scott i onda je bova bila potopljena va Češnjevu jer zbog bova koje označavaju trasu plinovoda nisu nam dozvolili da idemo prema Jadranovu. Zatim je bio desni okret oko bove i prolazak ispod malog luka Krčkog mosta prema van i u cilj u Kraljevicu. Ukupno je to bilo oko 8.5 NM.

Proglašenje pobjednika je organizirano u Ribarskom društvu gdje se nalazi jedan veliki plato, tako da to nije bilo na rivi i stolovi su se mogli postaviti na traženu socijalnu distancu. Hrana je stigla iz hotela, a dijeli su je dečki iz hotela opremljeni svim propisanim zaštitnim sredstvima.

Darko Jakovčić, JK Oštro

Neprikosnoveno najbrža i ovog puta bila je ekipa s Molo Longo. Jedina jedrilica u ovom akvatoriju koja im se po laganim uvjetima može suprostaviti, a nismo je vidjeli na početku ovogodišnjeg Kvarnerskog krstaškog toura, došla je u Kraljevicu. Riječ je o Opatijskoj turbo jurilici Follow us Vulkan nova Ivice Ščurića.

Razlika u cilju ova dva bolida bila je samo 52 sekunde! Molo Longo pobjedu je odnio nakon sat, 19 minuta i 1 sekunde.

Iza Follow us s razlikom od 8 i pol minuta završio je dosta manji Thompson i iza sebe za 7 i pol minuta ostavio vrlo vrijedan "trofej", Damaca minutu iza kojeg je završio naš sugovornik sa svojim Justin tenom Oštro.

Zajedničke rezultate možete pronaći na ovom linku, dok je raspored po grupama dostupan ovdje.

Oni koje zanima situacija po Kvarner Yardsticku zajedničke rezultate za deset posada koje su svoje umijeće odlučili odmjeriti na ovaj način možete pronaći ovdje, dok su po grupama podijeljeni u rezultatima na ovom linku. Inače, pobjedničke medalje Kraljevičke regate po premjeru ostale su u Kraljevici, jer je pobjedu odnijela posada jedrilice Reful III.

 

Naslovna foto: MOLO LONGO TUTTA TRIESTE FACEBOOK

 

Back To Top