Grad Biograd n/m je apsolutni hrvatski rekorder po broju gradova prijatelja. Da bi to bilo obilježeno i pod jedrima YC Biograd je krenuo s organizacijom regate koja se održava na dan nebeske zaštitnice grada kad predstavnici gradova prijatelja dolaze na tradicionalno druženje u Biograd. Naziv te regate je kako organizatori vole reći najduži na svijetu, a u potpunosti glasi "Regata Sv.Stošije i regata gradova prijatelja".

Finale Šibenske regate krstaša je duži niz godina imalo naziv Kup Jadranske banke, naravno po svom generalnom sponzoru. Međutim, u međuvremenu nas je prerano napustio istaknuti član Šibenskog kluba, pa su njegove klupske kolege preimenovale ovu regatu njemu u čast.

Ovo je bila stvarno brzo izdanje regate na ruti Biograd - Kornati - Biograd. Unatoč najavama od mogućih preko 10 jedrilica na startu ih se našlo 6.

Posljednja ORC regata za CRO ORC D-Marin kup u 2017. godini odjedrila se po vrhunskim uvjetima, a u skladu s tim i posade su pružile svoj maksimum na regatnom polju.

Osam posada se natjecalo za titulu najbolje dvobojske posade u Hrvatskoj za 2017. godinu.

106 jedrilica je bilo na startoj listi jubilarne Jabuke!

Najvažnija ORC regata u Hrvatskoj u 2017. godini vozi se u Zlarinskom akvatoriju u području za koje se šuška da bi moglo biti domaćin ORC svjetskom prvenstvu 2019. godine!

Još jednom je regata Zlarin - Dugi otok - Zlarin opravdala sva očekivanja i organizatora i jedriličara. Fenomenalno jedrenje u atraktivnom akvatoriju po skoro svim vremenskim uvjetima!

Fenomenalno vrijeme, pravo bablje ljeto, je vladalo za vrijeme regate u Trogiru, a na svoju su došli svi... i oni koji su se došli samo sunčati i zabaviti, kao i oni koji su došli s ozbiljnim namjerama za osvajanje neke od bogatih nagrada.

 

Krenuo je jesenski ciklus regata za CRO ORC D-Marin Kup 2017. s regatom koja se ranije jedrila u Splitu, ali koj je ove godine zbog sponzorskih razloga je prebačena u Šibenik.