Flash Back 4.1

REGATE ONLINEMatch race PH

18 - 19.11.2017.

Osam posada se natjecalo za titulu najbolje dvobojske posade u Hrvatskoj za 2017. godinu.

Regata

 

Posljednje, a ujedno i najvažnije, match race natjecanje u 2017. godini u hrvatskim vodama je završeno obranom naslova lanjskih pobjednika posade iz YC Kornati s Tonkom Ramešom za kormilom.

Prvotno je zamišljeno da se regata jedri tri dana, ali zbog studentskih i poslovnih obaveza dijela učesnika organizator je odlučio početak pomaknuti na subotu. Osim toga značajna promjena u odnosu na nekoliko tjedana prije početka regate je bila to što se u zadnji čas prijavila još jedna ekipa pase na kraju osam posada natjecalo za naslov najboljih.

Petak je u ovoj kombinaciji bio trening dan kojeg su iskoristile skoro sve ekipe za uigravanje i upoznavanje s jedrilicama. Inače, jedrilo se na Platuima 25 iz šibenskog Wave Sailing Centera. Iste jedrilice su se koristile i na prvoj ovogodišnjoj regati koje su momci i djevojke iz WSC-a ponudili sudionicima prve ovogodišnje regate iz European Match Racing Toura.

Za treninge je također postavljeno polje, trenirala su se predstartna nadmudrivanja, trim jedrilica, položaji posade u jedrenjeu, raspodjela dužnosti po jedrilici... nažalost, desila se i jedna nemila situacija s ozbiljnom štetom na jednoj od jedrilica. U jednom predstartu sudarile su se dvije jedrilice. Srećom, tehnički dio ekipe iz WSC-a je do večeri uspio sanirati štetu i pripremiti sve jedrilice za početak Prvenstva.

Subota je bila vjetrovita. Puhala je bura koja je izdržala cijeli dan s povremenim kratkotrajnim jačanjima u snazi i izletima u lijevo po desetak stupnjeva. Uglavnom, ništa značajno što bi natjeralo RO na značajnije promjene u korekcijama regatnog polja.

Po pravilima dvobojskog jedrenja natjecanje su otvorile posade koje već imaju bodove na ISAF-ovoj match race ljestvici. To su bili Piasevoli, Rameša i Perhat, dok su sve ostale posade tada bile bez bodova i proizvoljno su posložene u donjem dijelu startne liste.

Svi matchevi u kojima su sudjelovali "nositelji" su i završavali s očekivanim rezultatom, dok je dosta neizvjesnije bilo među ostalima. Do kraja dana uspješno se odjedrilo 10 flighteva od predviđenih 14 za kompletiranje potpunog round robina.

U nedjelju je bila totalna nestašica vjetra. Da bi se ipak uspjelo jedriti regata se prebacila ispred gradskog kupališta Jadrija. Polje je postavljeno po burici s levanta, ali ni ova promjena lokacije nije donijela mnogo sreće, jer su se uspješno odjedrila samo dva flighta.

Kako je sve skupa izgledalo na moru i konkretne rezultate svakog pojedinog matcha možete pronaći u FlashBack playback animaciji, a također možete pogledati i video izvještaj s regate koji je dostupan na ovom linku.

 

Ekipe

 


Wave seniori


Kormilar Teo Piasevoli, ISAF rang: 102


Pramac Damir Vukić


Trimer glavnog jedra Simon Triva


Trimer prednjih jedara
Luka Piasevoli 


Panji Sailing Team


Kormilar Tonko Rameša, ISAF rang: 129


Pramac Duje Fržop


Trimer glavnog jedra Jure Fržop


Trimer prednjih jedara
Antonio Arapović 


Sailing Team Mornar


Kormilar Lovre Perhat, ISAF rang: 546


Pramac Filip Jurišić


Trimer glavnog jedra Toma Višić


Trimer prednjih jedara
Marko de Micheli Vituri 


Sailing Team Pirka


Kormilar Marin Desabota, ISAF rang: ---


Pramac Krešo Trklja


Trimer glavnog jedra Nikola Ninić


Trimer prednjih jedara
Luka Novaković 


Sailing Team Galeb


Kormilar Frane Grego, ISAF rang: ---


Pramac Joško Galović


Trimer glavnog jedra Filip Baričević


Trimer prednjih jedara
Vedran Šapić 


Orsan


Kormilar Lovre Peović, ISAF rang: ---


Pramac Ivan Grgić


Trimer glavnog jedra Alec Ryan Cvinar


Trimer prednjih jedara
Andrej Kalajdžić


 


Sailing Team Wave Youth


Kormilar Marko Smolić, ISAF rang: ---


Pramac Martin Petković


Trimer glavnog jedra Roko Copić


Trimer prednjih jedara
Juraj Radačić 


JK Mornar juniori


Kormilar Toma Stipanović, ISAF rang: ---


Pramac Mario Lulić


Trimer glavnog jedra Bojan Berlengi


Trimer prednjih jedara
Filip Miroić 

 

Rezultati & Flash Back

 

Google Chrome omogućava najbolji doživljaj korisničkog sučelja i playbacka. Izbor playbacka željenog matcha se ostvaruje klikom na izabrani match u izborniku "Round Robin".

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaMatcheviaaa

 

Foto galerija

 

Ovdje možete vidjeti mali izbor iz galerije:

MR PH 2017 - dan 1 - 009MR PH 2017 - dan 1 - 039MR PH 2017 - dan 1 - 063MR PH 2017 - dan 1 - 091MR PH 2017 - dan 1 - 115MR PH 2017 - dan 1 - 142MR PH 2017 - dan 1 - 152MR PH 2017 - dan 1 - 160MR PH 2017 - dan 1 - 174MR PH 2017 - dan 1 - 185MR PH 2017 - dan 1 - 203MR PH 2017 - dan 1 - 230MR PH 2017 - dan 2 - 08MR PH 2017 - dan 2 - 27MR PH 2017 - dan 2 - 35MR PH 2017 - dan 2 - 45

a sve ostale fotografije nalaze se u foto galeriji na ovom linku.

 

You are here Regate 2017 Match race PH

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr