Flash Back 4.1

REGATE ONLINEWSC fleet race cup - race 2

 

13 - 14.02.2016.

Druga regata novoosnovanog Wave Sailing Center Fleet Race Cup-a održana je za samo jednu grupu natjecatelja po "mješovitim" vremenskim uvjetima koji su varirali od sunčanog zapadnjaka do tmurnog juga.

 

Regata

 

Ovaj vikend su u Šibeniku jedrile četiri posade, od kojih su dvije već skupljale bodove na prvim kvalifikacijama prije 3 tjedna. Novi na listi su timovi Mareus i Raketa, a "starosjedioci" su timovi TB i Wave.

Vremenska prognoza koja je prethodila regat najavljivala je vrlo loše vrijeme s mnogo olujnog juga, što je vjerojatno bio i razlog odustajanja nekih najavljenih posada. Ali kao što to obično biva u sličnim situacijama, najavljeno vrijeme je kasnilo cijeli dan, pa se u subotu jedrilo po vrlo lijepom sunčanom danu i ugodnom sjeverozapadnjaku.

Po Oglasu regate bilo je predviđeno da se odjedri 8 plovova. Ugodno vrijeme je dozvolilo održavanje 6 jedrenja u subotu, a kako se pokazalo već u nedjelju rano ujutro, bilo je vrlo dobro što je ispalo tako jer je jugo bivalo sve jače i jače.

Subotnji sjeverozapadnjak je tijekom dana najviše oscilirao u snazi. Što se tiče smjera on je bio poprilično konstantan, dok je značajnije otišao u lijevo tek za posljednja dva plova. Po programu je bilo predviđena promjena jedrilica. Svaka ekipa je odjedrila po dva plova na pojedinoj jedrilici. Nije se pokazalo da je neka jedrilica brža od ostalih, jer su posade iz TB i Wave timova stalno bile u vrhu. Jedini plov kad jedna od ove dije psoade nije ostavrila pobjedu je bila u predzadnjm plovu kad je TB tim stalno pokrivao Wave-ovce s obzirom na vrlo malu bodovnu razliku na kraju subote. To pokrivanje su iskoristili momci koji inače jedrena krstašu Mareus, te su ostvarili svoj najbolji rezultat regate.

Unatoč treninzima koje su neki obavili u petak, trebalo je vremena dok oni koji su prvi put zajedrili na Platuima nisu značajnije svladali ove jedrilice.

Subota je bila obilježena i popriličnim kurentom. Kiša koja je padala u noći između petka i subote je dosta pojačala tok rijeke Krke, a to se direktno moglo osjetiti u jedrenjima. Zbilja značajan čimbenik u postavljanju taktike i izboru bolje strane. Oba dana se pokazalo da je sredina polja bila najlošiji izbor i da se moralo ići ili u lijevi ili desni kraj regatnog polja.

U nedjelju je već prije starta podignuta zastavica koja je zabranila jedrenje sa spinakerima i zadala obaveznu upotrebu prvog krata. Spomenuto jako jugo je stalno bilo u porastu, tako da su za vrijeme drugog jedrenja izmjereni udari i preko 30 čvorova. Ovako jak vjetar tražio je vrlo brze reakcije jedriličara koji su bili na škotama glavnog jedra, a nekima su nedostajali i dosta masivniji članovi posade koji bi mogli na boku ravnati jedrilice.

Na koncu, pobjeda TB Racing Team-a koji su u prvim kvalifikacijama završili kao treći i drugo mjesto Wave Sailing Teama koji su prije tri tjedna završili na 5. mjestu.

Iduća, posljednja kvalifikacijska regata za Wave Sailing Center Fleet Race Cup je sredinom lipnja, a veliko finale će se organizirati prvom polovicom rujna.

Što se tiče Flash Back replay-a, prvih 6 jedrenja je bez snimke s jedrilice broj 3, a razlog su tehnički problemi koji se nisu mogli riješiti na licu mjesta. Za nedjelju je sve sanirano, pa su posljednje dvije snimke kompletne!

 

Ekipe

 


Mareus

Kormilar Luka Jerčić, JK Špinut


Pramac Marin Kljajić, JK Špinut


Trimer glavnog jedra Vjeko Tomić, JK Špinut


Trimer prednjih jedara Denis Stanojević, JK Val


Pit Andrej Šooš Maceljski, JK Špinut 


Raketa Racing Team

Kormilar Nikola Ninić, JK Val


Pramac Jadran Lukas, JK Artina


Trimer glavnog jedra Luka Piasevoli, JK Val

Trimer prednjih jedara
Šime Markić, Jk Šibenik


Pit Ante Koloper, --- 


Wave Sailing Team

Kormilar Teo Piasevoli, JK Val

Pramac Luka Novaković, JK Tijat


Trimer glavnog jedra Blaženko Friganović, JK Val

Trimer prednjih jedara Jakov Dabov, JK Val

Pit Krešimir Trklja, JK Val


 


TB Racing Team

Kormilar Stjepan Vitaljić, JK Labud


Pramac Pave Pleslić, JK Zadar


Trimer glavnog jedra Goran Ivanković, JK Croatia


Trimer prednjih jedara Kolja Dumanić, JK Zenta


Pit Bojan Berlengi, JK Podstrana 

Flash Back

 


R - 1 R - 2 R - 3 R - 4 R - 5 R - 6 R - 7 R - 8 TOT NET


TB Racing Team
1 2 1 1 2 2 2 1 12 8

Wave Sailing Team 2 1 3 3 1 1 3 3 17 11

Mareus 3 DNF 2 2 3 4 1 2 22 13

Raketa Racing Team 4 3 4 4 4 3 4 4 30 22

 

*Flash Back playback animacije se aktiviraju klikom na oznaku željenog plova.

 

Foto galerija

 

Ovdje možete vidjeti mali izbor fotografija:

2WSC FRC - dan 1 - 0062WSC FRC - dan 1 - 0192WSC FRC - dan 1 - 0412WSC FRC - dan 1 - 0692WSC FRC - dan 1 - 0852WSC FRC - dan 1 - 1132WSC FRC - dan 1 - 1332WSC FRC - dan 1 - 1582WSC FRC - dan 2 - 0072WSC FRC - dan 2 - 0292WSC FRC - dan 2 - 0552WSC FRC - dan 2 - 0692WSC FRC - dan 2 - 0842WSC FRC - dan 2 - 0932WSC FRC - dan 2 - 1172WSC FRC - dan 2 - 134

a sve ostale fotografije nalaze se u foto galeriji na ovom linku.

 

You are here Regate 2016 WSC fleet race cup - race 2

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr