Flash Back 4.1

REGATE ONLINE2. Marina Kornati Cup

03.12.2016.

Deset jedrilica je krenulo ranom zorom, napravili su đir oko Kornata i stigli još u Biogradu otići na kavu prije ručka!

Foto: Dragan Bagarić

Regata

 

Točno u 5 sati dan je start drugog izdanja ove regate u ovom obliku. Inače se Marina Kornati Cup orgnizira mnogo duže, ali posljednje dvije godine jedri se u ovakvom formatu.

U petak navečer je organiziran sastanak kormilara na kojem se okupilo njih 8, dok je 9. posada još bila u transferu iz Pirovca, a za 10. se nije niti znal da ima namjeru nastupiti na regati.

Okupljeni su bili predstavnici Dušice, Hotela, Juliett, Delte, Kiki, Evolution, Karpa i Lanexa. Uz kratak opis rute regate i skrenute pažnje na opasna mjesta sudionicima su podijeljeni trackeri. Nakon toga manje više svi su se razišli prema svojeim jedrilicama na posljednje pripreme i rani počinak.

Nakon kraja sastanka u Biograd je pristigla i posada najmanje jedrilice, Sun 2000. Nažalost nije se očekivalo sudjelovanje jedrilice koja nema vlasito napajanje el. energijom pa za malenog Jeanneaua nije bio pripremljen tracker s pojačanim napajanjem. Predsjednik RO-a je i ovoj posadi objasnio sve što ih čeka na putu, pa su i oni ubrzo krenuli na odmor.

Oko 4:30 jedrilice su počele isplovljavati iz Biogradske marine i na opće iznenađenje na startu se neplanirano pojavila još i jedrilica Maslačak. Sad već flota s dvoznamenkastim brojem sudionika startala je točno po planu. Puhao je burin koji je na refule išao i do 20 čvorova. Tako je bilo cijelo jutro i flota je neočekivano brzo napredovala kroz Murtersko more, a kasnije i kroz Kornate.

Kao i lani, kratki prekid u jedrenju je bio za vrijeme prolaska kroz Proversu. Dogovoreno je da se jedriti mora do pred sam ulaz u prolaz, proći ga motorom i gentlemanski isključiti motor što je ranije moguće. Naravno da su svi taj dogovor ispoštivali, a kako su jedrili ovi koji su imali trackere možete provjeriti u Flash Back interaktivnoj animaciji.


Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaNavigacijaaaa

You are here Regate 2016 2. Marina Kornati Cup

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr