Flash Back 4.1

REGATE ONLINEMK regata

05.12.2015.

Pet jedrilica na zanimljivoj ruti po bonaci i umjerenim vjetrovima.

 

Regata

 

Yacht club Biograd je u suradnji s Marinom Kornati odlučio organizorati ovu regatu dan prije njihove tradicionalne regate koja se organizira povodom blagdana Sv.Nikole.

Od početne tri posade došlo se do njih 5 koje su bile spremne da se unatoč nepovoljnoj prognozi s prevladavajućim bonacama, uputi na ovu dugu i zahtjevnu rutu.

Start regate je bio predviđen za 5:00, prije izlaska sunca, ali se pomaknuo za pola sata,a aograničeno vrijeme jedrenja je bilo 16 sati, odnosno do 21:30.

Svi su se kretali u zajedničkoj skupini do prvih zraka sunca, kad se posada Želimira Mazora izdvojila na čelu s prednošću koja nije bila ugrožena do kraja regate. Za njim su priključak najviše održavala preostala dva Elana 340, dok su Sun Odysey 37 i Bavaria 36 imali nešto većih zaostajanja.

Četiri jedrilice su uspjele stići do Kornata u koje su morali ući kod Opata, a Sun Odysey 37 - Magdalena, je ostala u Murterskom moru. Nažalost, niti jedan reful joj se nije dovoljno približio da se uputi za ostalima, pa se posada JK Uskok motorom uputila natrag u Biograd.

Za to vrijeme ostali su jedrili kroz Kornate, a neki dijelom rute i preko otvorenog mora.

Iz Kornata su morali izaći kroz Proversu. Kako je kroz nju problematično proći bez pomoći motora, tu je bila dozvoljena njegova upotreba. Ovaj dio regate je ostavljen na gentlemansko ponašanje sudionika, a oni su to i uzvratili takvim ponašanjem.

Obilazak Žuta i prolazak između Sitske skupine otoka prošao je s uglavnom ugodnim brzinama i bez zastoja, dok su problemi nastali ispred Biograda gdje se vjetar počeo povlačiti...

 


Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaaNavigacijaaaa

You are here Regate 2015 MK regata

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr