Flash Back 4.1

REGATE ONLINE9. Aranysekli Adria Kupa

22 - 27.03.2015.

Prva ovogodišnja regata s isključivo mađarskim posadama je startala iz Logorunskih vrata.

 

Regata

 

Prvotni plan organizatora je bio da se starta ispred vodičkog hotela Punta, napravi obilazak Prvića i Zlarina, te da se finiš napravi u Zlarinskoj luci. U principu je taj plan i odrađen, samo što su vremenski uvjeti omogućili brzo jedrenje, pa je u skladu s tim i ruta produžena.

Nažalost prvi dan jedrenja je obilježila ciklona praćena jakim vjetrovima iz 2. kvadranta. Oko 11 sati su se posade okupile u predviđenoj zoni. Manji dio flote je došao na Elanima 350 iz Biograda, a većina flote je stigla iz rogozničke Frape na većim Dufourima.

RO ih je pozvao u Logorunska vrata i po levantu postavio start. Flota je u 11:45 krenula u slalom dug oko 15 NM i u ranim poslijepodnevnim satima stigla do cilja u Zlarinu.

Plan regate je predviđao da se drugi dan krene iz Zlarina, a potom se krene prema Dugom otoku i Saliju. Nakon kišne nedjelje sunce je dočekalo jedriličare, ali i vrlo slabi vjetar. Na početku je puhao lagani burin koji je tijekom dana mijenjao prema tramontani.

Unatoč novom smjeru brzina vjetra nije bila nova, već je stalno puhalo nekoliko čvorova kao na startu. Zato je RO morao objaviti skraćenje rute i pomoćni cilj je postavljen kod otočića Babuljaši. Dufouri 385, koji su najsporije jedrilice u floti, nisu stigli do pomoćnog cilja pa su se njima za rezultate uzeli podaci dobiveni na kontrolnoj točci kod otočića Murvenjak.

U utorak je zapuhalo najavljeno jugo. Prvi plan je predviđao dugo jedrenje prema Rabu, ali zbog najave još jačeg juga promijenjen je plan i odlučeno je da cilj bude u Zadru. Treća etapa je imala start točno ispred Salija i nakon obilaska Lavdare krenuli su na NW i u obilazak Ugljana sa sjeverozapadne strane. Nakon toga orca prema Zadru.

Super jedrenje i zadovoljni jedriličari su epilog ovog oblačnog dana!

Srijeda je morala biti ispunjena kopnenim aktivnostima. Naime, puhalo je najavljeno olujno jugo zbog kojeg je organizator otkazao jedrenje prema Rabu. Zato je u četvrtak dan start posljednje etape koja je uključivala i noćno jedrenje svih sudionika.

Zbog različitih performansi jedrilica u floti napravljene su dvije rute. Kraća ruta je bila za manje Dufoure, a dulja varijanta za veće Dufoure i Elane 350. Obje su uključivale mnogo okreta oko kontrolnih točaka i kasniji cilj u Biogradu. Ali kako to obično biva, vjetar je i ovaj put odlučio po svom. Kako je četvrtak odmicao vjetar je oscilirao po snazi, a nakon prelaska na petak počeo je i padati na pojedinim dijelovima rute. Zato je RO morao rezultate proglasiti na osnovu prolazaka na jednoj od kontrolnih točaka, a tko je kuda jedrio i u kojem poretku, pogledajte na Flash Back animaciji.

 

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaa1. futamaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaa2. futamaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaa3. futamaaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aaa4. futamaaa

 

You are here Regate 2015 9. Aranysekli Adria Kupa

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr