Flash Back 4.1

REGATE ONLINE3. SMR

 

19 - 20.12.2015.

3. Šibenski match race - Grade 3... zanimljiva kombinacija brojeva i u svakom slučaju regata s najljepšim kulisama na srednjem Jadranu!

 

Regata

 

Treći ovogodišnji match race u Šibeniku ujedno je i posljednja službena regata u akvatoriju Šibenske luke. Wave Sailing Center je organizirao ovu regatu u kategoriji Grade 3 i unatoč dobrim najvama nastupile su samo četiri posade.
Jedrile su dvije slovenske, jedna austrijska i jedna mađarska posada, dok ovaj put na moru nije bilo hrvatskih predstavnika koji su otkazali u tjednu prije održavanja.
Loša vremenska prognoza je vjerojatno razlog malobrojnosti, ali zato su oni koji su bili u Šibeniku imali cijeli vikend jedrenja ispred sebe.
Regatni odbor je odlučio da se u raspored uvrste tri Round Robina prije finalnih jedrenja. Za kombinaciju od četiri posade to je značilo da svaki RR ima po tri flighta, odnosno ukupno je riječ o 12 kvalifikacijskih plovova.
Subota ujutro je po prognozi bila vrlo tiha, ali sunce je počelo grijati od samog izlaska. Oko deset sati jedriličari su izašli na more, a u 11:38 je bio start prvog matcha.
Slovenska kombinacija Presen-Jerkovič su otvorili regatu, a drugi par su bili Litkey i Kircher. Presen je pobjedio u prvom matchu, dok je u vrlo tijesnoj borbi do same ciljne linije Litney prijetio Kircheru koji je s pola dužine broda ušao prvi u cilj.
Odmah se išlo s drugim flightom u kojem su se našli Litkey-Presen i Jerkovič-Kircher.
Mađari i slovenci su imali vrlo zanimljiv match već od starta. Skoro istovremeno su stigli do privjetrinske oznake i već taj obilazak je bio vrlo tijesan. Jednako zanimljiva krma i nakon nje taktički dobra odluka mađara koji su nakonokreta otišli desno i uspjeli nadoknaditi ionako malu razliku za Presenom. I tada dolazi do ključnog trenutka, kad na drugom okretu privjetrinske oznake dolazi do jedne odluke sudaca koja je dala prednost Litkeyevoj posadi i oni tako dolaze do pobjede.
Jerkovič i Kircher su imali malo manje napet match. Od početka se Jerkovič odvojio i s tako ostvarenom prednošću došao do svoje prve pobjede.
Posljednji match prvog flighta je bio između Jerkoviča i Litkeya, a u drugom matchu su se susreli Kircher i Presen.
Nakon ulaska u match došlo je do prvog kontakta koji je srećom prošao sa samo nekoliko ogrebotina. Jerkovič je kao posljedicu dobio penal i tako dobivenu prednost Litkey nije ispustio do kraja.
Drugi par je pružio zanimljivu predstartnu akciju, jer su oko minute bili u zaustavnim položajima na startnoj liniji i uz lagano kretanje unazad pokušavali zadržavati svoje položaje. Na kraju je Presen bio pobjednik i u ovom plovu.
Za idući Round Robin došlo je do promjene jedrilica, ali i vjetar se promijenio u pogledu snage. Oslabio je i doveo u pitanje održavanje nastavka jedrenja!
Sve kombinacije su bile jednake kao i u prvom Round Robinu, ali su boje zamijenjene.
Prvi flight je bio vrlo spor, ali uspješno je završen. U matchu 1 je ovaj put Jerkovič stigao prvi do cilja i ostavio je Presena za dužinu i pol. Drugi match je bio dosta sporiji a u njemu je Litkey bio bolji i s popriličnom razlikom je došao do svoje treće pobjede s kojom je postao aktualni vodeći u poretku.
Tada se vjetar totalno povukao s regatnog polja i sudionicima je jedino preostalo da se vrate na kopno i nastave zajedničko druženej u prostorijama JK Val.
Vremenska prognoza za nedjelju je bila mnogo lošija nego za subotu i nažalost se i ostvarila. Vjetra je bilo samo u povremenim tragovima na različitim mjestima šibenske luke. Par puta se regatni odbor pokušao i postaviti po nekom od nadolazećih refula, ali bezuspješno.
Jedino što je još preostalo je bilo da se iza 15 sati svi vrate na kopno i da se proglase pobjednici 3. Šibenskog match race-a.
Na osnovu 4 odjedrena flight-a redoslijed na postolju je bio slijedeći:

4. Julian Kircher
3. Dejan Presen
2. Jure Jerkovič
1. Arpad Litkey

a posade koje su ovaj put jedrile u Šibeniku su bile u ovim sastavima:

Lumba Match Race Team
Kormilar

Dejan Presen

ISAF rang: 32

Pramac Marin Sedlar
Trimer glavnog jedra Juraj Radačić
Trimer prednjih jedara Miha Truden
Brightside Racing
Kormilar

Julian Kircher

ISAF rang: 71

Pramac Julian Jobstl
Trimer glavnog jedra Martin Dittrich
Trimer prednjih jedara Gerhard Hoelzl
POFF
Kormilar

Arpad Litkey

ISAF rang: 337

Pramac Richard Sardi
Trimer glavnog jedra

Razsnyay Domonkos

Trimer prednjih jedara Robert Bakoczy
Gibanca MR Team
Kormilar

Jure Jerkovič

ISAF rang: 420

Pramac Emil Jerkovič
Trimer glavnog jedra Robert Zajc
Trimer prednjih jedara Blaž Kmetec

 

Flash Back

 

R O U N D  R O B I N       1
Julian Kircher Arpad Litkey Jure Jerkovič
Dejan Presen 1 : 0 0 : 1 1 : 0
Julian Kircher 1 : 0 0 : 1
Arpad Litkey 1 : 0
Jure Jerkovič

 

 


R O U N D  R O B I N       2

Julien Kircher
Arpad Litkey
Jure Jerkovič


Dejan Presen


0 : 1Julien Kircher
0 : 1

Arpad Litkey


Jure Jerkovič

 

Foto galerija

 

Ovdje možete vidjeti mali izbor iz galerije:

3 SMR - 2015 - dan 1 - 0073 SMR - 2015 - dan 1 - 0183 SMR - 2015 - dan 1 - 0613 SMR - 2015 - dan 1 - 1013 SMR - 2015 - dan 1 - 1283 SMR - 2015 - dan 1 - 1363 SMR - 2015 - dan 1 - 1493 SMR - 2015 - dan 1 - 1703 SMR - 2015 - dan 2 - 033 SMR - 2015 - dan 2 - 133 SMR - 2015 - dan 2 - 183 SMR - 2015 - dan 2 - 283 SMR - 2015 - dan 2 - 323 SMR - 2015 - dan 2 - 393 SMR - 2015 - dan 2 - 493 SMR - 2015 - dan 2 - 54

a sve ostale fotografije nalaze se u foto galeriji na ovom linku.

 

You are here Regate 2015 3. ŠMR

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr