Flash Back 4.1

REGATE ONLINEZadar ORC Cup

 

04.-05.05.2013.

JK Uskok iz Zadra je bio domaćin treće regate iz kalendara regata koje se boduju za ORC Kup Hrvatske.

Regata

Na regati se okupilo 7 posada koje i inače nastupaju na regatam CRO ORC Kup-a. Osim predstavnika domaćina, posade Gringa 2, tu su bili još Anđela X i Stribor iz Šibenika, Mareus II iz Splita i Slovački predstavnici Quebramar, Sixtynine i El Solete.

Cijeli tjedan pred regatu prognoza nije bila obećavajuća i na kraju se to i ostvarilo. Subota je bila sunčana, prekrasan dan, ali bez vjetra. Vjetar se pojavio tek iza podneva.

Nakon što je dan signal za prvi start vjetar je malo okrenuo i moralo se korigirati polje na drugoj privjetrinskoj etapi. Cijelo vrijeme je po brzini vjetar bio stabilan i puhalo je između 7 i 10 čvorova sa sjeverozapada. U drugom jedrenju je brzina vjetra bila oko 7 čvorova, ali ovaj put sa stabilnim smjerom, pa nije bilo potrebe za aktiviranjem Charlie-a.

U oba ova jedrenja na regatnom polju nije bilo nekih napetih situacija, osim jednom kad je u prvom plovu Mareus podignuo protest na Sixtynine-a. Ostale glasne situcije su bile jedino n startnoj liniji kad je bilo malo više vikanja pri borbi za što bolju startnu poziciju. Što korigiranih rezultata tiče tu je nedodirljiv bio Branko Iljadica - Rapo s posadom svoje Anđele X. Oni su u oba lova bili najbrži po korigiranom vremenu i to 40 sekundi u prvom plovu, te cijelu minutu u drugom.

Nakon završetka jedrenja i povratka u lučicu Vitrenjak posade su se okupile na bogatoj roštilj zabavi na gatu ispred vezanih brodova.

Nedjelja je osvanula s mnogo slabijim očekivanjima od subote. Bilo je tmurno, oblačno i s povremeno namreškanim morem ispred obale. Ali neočekivano je s juga naglo zapuhalo i flota je izašla na more, a polje se postavilo za ovaj smjer. Podignute su zastavice za početak predstartne procedure, ali kako je 5 minuta isticalo tako je vjetar naglo gubio na snazi i prije startnog signala totalno izdušio! Nakon ovog regatnom odboru je preostalo jedino da čeka eventualnu promjenu. Uz povremenu kišicu do nje je došlo nakon skoro sat čekanja kad se osjetilo da počinje puhati iz dijametralno suprotnog smjera.

Ponovila se situcija od prethodnog dana i postavilo se polje po sličnim kursevima. I ovaj put se na polju ponovila situacija kao na prethodna dva jedrenja i Anđela X je opet dominantno pobijedila i u ovom jedrenju, te s minimalna 3 boda postala pobjednicom Zadarske ORC regate!

Okupljanje u Zadru su članovi CRO ORC udruge iskoristili za sastanak s aktualnim temama vezanim uz ORC premjer i njegovu popularizaciju u Hrvatskoj, te o podizanju kvalitete i jedrenja i organizacija samih regata. Uglavnom, slijedeće na programu ovih jedriličara su pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se u lipnju održati u talijanskoj Anconi, a na kojoj nastup planira nekoliko naših posada.

 

Što se tiče Flash Back trackinga ovo je prva regata u čijim playbackovima možete analizirati i statistički obrađene podatke jedrenja. U trećem jedrenju nažalost nema Anđele X, jer nisu uključili tracker.

 

Rezultati

Jedrilica Kormilar Klub R - 1 R - 2 R - 3 Ukupno
1 Anđela X Branko Iljadica - Rapo JK Val 1 1 1 3
2 Mareus II Krešimir Đakulović JK Spinut 2 3 2 7
3 Sixtynine Richard Shultz BFYC DSQ 2 3 13
4 Quebramar Peter Mosny FYC Slovakia 3 5 5 13
5 El Solete Alexander Sako Slovakia 5 4 7 16
6 Stribor Ana Gojčeta Jk Šibenik 6 6 4 16
7 Gringo 2 Robert Sandalić JK Uskok 4 7 6 17

 

A ako vas zanimaju rezultati po korigiranim vremenima samo kliknite na oznake pojedinih jedrenja u gornjoj tablici.

 

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaa

aORC A - Ca

1. plov


aaaa

aORC A - Ca

2. plov
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aORC A - C a

3. plov

 

Foto galerija

Ovdje možete vidjeti mali izbor iz galerije:

Zadar ORC - dan 1 - 008Zadar ORC - dan 1 - 016Zadar ORC - dan 1 - 029Zadar ORC - dan 1 - 046Zadar ORC Cup 2013 - dan 2 - 012Zadar ORC Cup 2013 - dan 2 - 034Zadar ORC Cup 2013 - dan 2 - 063Zadar ORC Cup 2013 - dan 2 - 090

a sve ostale fotografije nalaze se u foto galeriji na ovom linku.

 

Video galerija

Nažalost jedini snimljeni video na regati, predstartna procedura trećeg jedrenja:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

You are here Regate 2013 Zadar ORC Cup

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr