Flash Back 4.1

REGATE ONLINECup of Islands

Cup of Islands 2013, je regata uklopljena u obilazak srednjedalmatinskih otoka i turističkoj promociji naše obale na ruskom tržištu, a koja se održava na tri jednaka Jeanneau-a Sun Odyssey 439 u organizaciji agencije Yachtmaster.hr.

 

 

Regata

Nedjelja, prvi dan

Nakon subotnjeg okupljanja jedriličari su se uputili na more, prva kupanja, treninge i naravno, nadmetanje! Napravljena su dva navigacijska jedrenja na potezu između Sv.Fumije i Šoltanske Maslinice.

 

Ponedjeljak, Yanmar cup

Kao što sam naziv "natjecanja" kaže nije se jedrilo. Nažalost po one s regatnim ambicijama vjetra nije bilo dovoljno za održavanje regate, pa se samo obavio transfer do Hvara.

 

Utorak, Hvar - Vis

U Hvarskom kanalu je postavljen start navigacije koja je prebacila flotu s druge strane Sv.Klementa. Vjetra ponovno nije bilo u izobilju, ali uspjelo se iskoristiti prosječnih 8 čvorova koji su puhali između Hvara i Paklenjaka.

Ovi uvjeti su dozvolili i održavanje jedne kratke sprint regate koja je na vrlo krratkom štap polju imala jednu vrlo zanimljivu situaciju u kojoj je vodeći brod skoro izgubio prednost i pobjedu. Ali posada se jako dobro snašla i pobjedonosno ušla u cilj!

 

Srijeda, Vis

Deficit vjetra, ali višak fenomenalnog ljetnog vremena! Nažalost, odjedren je samo jedan kratki štap u kojem je ponovno pobijedila ekipa s Fame i tako najavila mogućnost kompliciranja situacije na vrhu. Po aktualnim vremenskim prognozama idućih dana će vrijeme biti slično današnjem i jučerašnjem, znači težak posao za Regatni odbor u potrazi za vjetrom.

 

Četvrtak, Vis, uvala Rogačić

Kalendarski je posljednji dan proljeća, ali metereološki jedan od onih dana za koje kažžemo da je pravi ljetni! Puno sunca, puno Celzijevih stupnjeva i kao posljedica vrlo malo vjetra. Flota je cijeli dan provela u uvali Rogačić, pa je RO tu postavio polje za kratki štap.

Start je postavljen tako da se starta u krmu, a problem je nastao kad se otkačila oznaka okreta. Kako su se pojedine posade snašle u toj situaciji možete vidjeti u Flash Back interaktivnoj animaciji.

 

Petak, Splitska vrata

Prvi dan ljeta, a posljednji dan Kupa otoka. Jednaki vremenski uvjeti su pratili flotu kao i cijeli tjedan, tako da se odjedrio samo jedan plov. Po laganom maestralu je postavljeno štap polje, a vodeći dvojac je ponudio najnapetiju regatu do sada! Od početka su bili vrlo blizu jedni drugima, ali na kraju je posada vodeće jedrilice, Bollie, na kraju izdržala napade Fama-e i potvrdila vodeću poziciju na ljestvici!

 

Rezultati

 


Ime broda
Kormilar
R - 1 R - 2 R - 3 R - 4 R - 5 R - 6
R - 7
Ukupno


Bollie
Kostya

1
1
1
2
2
1
1
7


Fama
Sergey

2
2
2
1
1
2
2
10


Minandra
Yaroslav

3
3
3
3
3
3
3
18

 

 

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aNAVIGACIJA 1a

1. plov
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aNAVIGACIJA 2a

2. plov
aaaaaaaaaaaaaa

aNAVIGACIJA 3a

3. plov


aaaa

aŠTAP 1a

4. plovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aŠTAP 2a

5. plov
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aŠTAP 3a

6. plov
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aŠTAP 4a

7. plov
 

You are here Regate 2013 Cup of Islands

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr