Flash Back 4.1

REGATE ONLINE13. Mariborsko druženje pod jadri

15.05.2011.

Već 13 godina za redom skupina prijatelja i poslovnih suradnika iz Maribora i okolice sredinu proljeća rezerviraju za ležerno druženje pod jedrima.

Format klasične regate je rezerviran samo za prvi dan (nedjelju), dok preostale dane opušteno krstare po srednjedalmatinskim otocima.

Regata

Polazak je i ove godine bio iz Biograda s 9 jedrilica, a jedrilo se na potpuno jednakim Elanima 384.

Jutro je osvanulo sa suncem, ali je prognoza za ostatak dana bila dosta drugačija i ozbiljnija. Ubrzo je krenulo jugo koje je na startu prve etape puhalo oko 12 - 15 čvorova, dok je na startu druge na mahove prelazilo i 20 čvorova.

Prva etapa je oko 11:10 krenula iz Biograda i išlo se prvo na otočiće Kamičić i Kozina sa sjeverne strane Vrgade, a potom oko južne strane otoka Gangaro i pravo prema prvom cilju na sjeveroistočnoj strani otoka Sit.

Najbolje ekipe su iskoristile jači vjetari došle su do cilja s vrlo velikom prednošću u odnosu na one manje vješte. Ostvarena prednost im je omogućila dužu pauzu između jedrenja i opuštanje u vrlo lijepoj zaštićenoj uvali gdje su se usidrili i čekali nastavak natjecanja.

Oko 14:20 dan je signal za drugi start uz preporuku regatnog odbora da se jedri sa skraćenim jedrima. Start je bio na istom mjestu gdje i cilj 1. etape, a od tuda se išlo oko otočića Bikarijica, pa prema ulazu u Žutsku luku.

Većina je poslušala savjet, ali nekolicina je pokušala s punim jedrima i imali su dosta problema već u predstartnoj proceduri. Ta etapa je bila osjetno kraća od prve i očekivao se brzi završetak natjecanja. Međutim, ponovila se priča iz prve etape kad su vještiji ostvarili dosta veliku prednost, pa je flota dosta rastegnuto stigla do cilja.

Kako je flota prolazila ciljem moglo se primjetiti da jugo počinje slabiti i da se sprema promjena vremena i okretanje na najavljenu jaku buru.

Na Žutu je organizirana zajednička vesela večer u jednom od restorana uz proglašenje pobjednika.

 

Rezultati

Kako je rang lista izgledala možete vidjeti u nastavku:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Kormilar Ekipa Jedrilica aaR - 1aa aaR - 2aa Ukupno
Robert Sušek
Drotaši Leukothea 1 1 aaa2aaa
Tomaž Krajnc
Šakali aaaSinje Sanjeaaa
4 3 7
Andrej Sušek
Diareja Silba 3 4 7
Drago Petek
Vikingi Živa 8 2 10
aaaMatej Medvedaaa Zelenki Pia 6 5 11
Vlado Karažinec
Spužve Biser 5 6 11
Zdravko Lonec
aaaOktopussyaaa Gwynn 2 DNF 12
Viktor Krjanc
Jobeki Katarina 7 7 14
Bojan Plakolm
Turisti Legrin II 9 8 17

 

Flash Back

Interaktivne snimke svih jedrenja možete pokrenuti klikom na bannere:

aaaaaaaaaaaaaaa aa1. plovaa
aaaa aa2. plovaa


You are here Regate 2011 13. Mariborsko druženje pod jadri

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr