Flash Back 4.1

REGATE ONLINEMurter Kup 2009.

31.10. - 01.11.2009.
Ovo je bio zamjenski termin Murterske regate po ORC International sustavu premjeravanja, a iz ciklusa ORC International Kupa Hrvatske. Prethodni termin je bio 14. i 15. ožujka, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta regata prebačena za jesen.

Regata

U ovom terminu organizator Tonko Rameša je okupio 11 posada koje su ovu regatu iskoristile za provjeravanje svojih trenutnih mogućnosti pred Državno prvenstvo koje je za 7 dana u Vodicama.

Prvi dan su se skoro ponovili vremenski uvjeti izvorno zakazanog termina. Puhala je jaka bura, ali je trebalo subotu iskoristiti do maksimuma, jer je za nedjelju bila dosta nepovoljnija vremenska prognoza.

Bura je puhala konstantno brzinama od 15 do 20 čvorova. Po ovim uvjetima su odjedrena sva tri predviđena plova a na zajedničkoj večeri u marini Hramini najzadovoljniji su bili Robert Sandalić i Branko Iljadica koji su bili najbolji u svojim skupinama.

Metereolozi su pogodili da će nedjelja biti teža za jedrenje. Četvrti plov je odjedren po vjetru od oko 5 čvorova koji je značajno mijenjao svoj smjer. Nešto bolje je bilo u posljednjem plovu kad je vjetar pojačao do desetak čvorova i ustabilio se na zapadni smjer. Na žalost na ove dvije snimke se mogu vidjeti taktički potezi samo 9 brodova, jer su na dva broda vjerojatno zaboravili uključiti module za praćenje.

Kad su se zbrojili rezultati od oba dana najbolji su ostali na svojim pozicijama. Tako je u skupini manjih brodova najbolji bio Branko Iljadica Rapo, u skupini većih brodova i u zajedničkom zbroju obje grupe Robert Sandalić.

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaa

aŠtap 1a


aaaa

aŠtap 2a
aaaaaaaaaaaaaa

aŠtap 3a


aaaa

aŠtap 4a
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aŠtap 5a

 

You are here Regate 2009 Murter Kup 2009.

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr