Flash Back 4.1

REGATE ONLINEMaribor Bussiness Cup

10. 05. 2009.
Članovi Jedriličarskog kluba Maribor su se tradicionalno okupili na ležernom druženju pod jedrima u koji su uklopili i jednodnevnu regatu. Ove godine su to napravili na 9 Vektora 36 iz Sukošanske marine Dalmacija.

Regata

Zamisao je bila da se napravi start regate ispred marine Dalmacije i da se zatim flota uputi prema otoku Kapriju u regati koja će biti podijeljena u dvije etape. Problem je nastao zbog vremenskih uvjeta, jer je dan više bio za kupanje i sunčanje nego za jedrenje. Zbog nestašice vjetra flota se na motorni pogon uputila prema Biogradu u potrazi za jačim vjetrom. Na cijelom putu nije bila ništa bolja situacija s vjetrom, sve do malo iza Biograda. Tu se ispred uvale Solin vjetar ustabilio na oko 6 čvorova sa smjerovima iz 2. i 3. kvadranta. Vrlo brzo je postavljena startna linija i jedna plutača oko 500 metara ispred starta da usmjeri flotu direktno u vjetar.

Već na samom startu se primjetila razlika između pojedinih posada, jer su nekima to bila prva regatna iskustva.
Nakon što su svi prešli startnu liniju brod s Regatnim odborom se uputio u pravcu Murtera gdje je određen cilj. Zbog slabog vjetra putem je određeno nekoliko mjesta gdje bi se mogli postaviti pomoćni ciljevi. Međutim, nije bilo potrebe za tim i cilj je postavljen pored otočića Visovac i skoro svi brodovi su uspjeli završiti u regularnom vremenu prvu etapu.

Nakon što siu se svi brodovi okupili postavljena je zona za start druge etape. Ona je bila postavljena s druge strane otočića Visovac, a put je sad vodio preko Murterskog mora prema otoku Kaprije.

Na ovom startu je bilo vjetra otprilike kao i na prethodnom, ali svi su uspješno krenuli. Cijela flota je uspješno izbjegla zonu totalne bezvjetrice koja je bila bliže Murteru i s ujednačenim brzinama jedrila prema Kapriju.
Tamo je također određeno nekoliko potencijalnih pomoćnih ciljeva. Jedan od njih je iskorišten, pa flota nije jedrila do Borovnjaka, već je cilj postavljen kod otočića Dužac. Ovaj put su svi brodovi u zadanom vremenu stigli do cilja u sličnom rasporedu kao i prvu etapu, a kako je to izgledalo pogledajte na ovoj snimci.

Ukupni pobjednici regate su ekipa pod imenom Drotaši s kormilarom Peterom Novakom, a kako su prošli ostali može se vidjti u ukupnim rezultatima.
Nakon ugodnog dana pod jedrima cijela družina se vezala na otoku Kapriju gdje su svoje druženje nastavili u još ležernijoj atmosferi u jednom od otočnih restorana.

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a1. etapaa

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

a2. etapaa

You are here Regate 2009 Maribor Bussiness Cup

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr