Flash Back 4.1

REGATE ONLINE7. Zlarinska regata

25 - 26. 04. 2009.

Nakon Šibenske regate krstaša i regate Jabuka većina stvari vezanih za FlashBack sustav se iskristalizirala i uočeni nedostaci su ispravljeni.

Regata

Zima je iskorištena za pripremu novih 8 modula, sad ih je ukupno 10 na raspolaganju i za dodatne nadogradnje internet softvera. Kao posebna novost koja je sad pružena svim zainteresiranim korisnicima je to što je ubačena i opcija proračuna korigiranog vremena po Tima on Time koeficjentu za regate koje se jedre po ORC-u.
Ovogodišnja Zlarinska regata je bila u uobičajenom proljetnom terminu, nakon Uskršnjih praznika. Na startu se okupila samo 23 broda, što je osjetan pad u odnosu na prijašnje godine. Mnogi su razlog tome pronašli u globalnoj recesiji koja je aktualna posljednjih pola godine.

Na Zlarin je dopremeljeno svih 10 modula i postavljeni su na brodove koji su u svojim grupama obećavali zanimljiva jedriličarska nadmudrivanja.

Za subotu je bila predviđena navigacijska regata od Zlarina, oko Tijata, preko Sestrica, do Mažirine i natrag u Zlarin oko njegovog južnog kraja. Na startu je bilo jako malo vjetra, ali nakon dolaska do Tijata vjetar je pojačao i omogučio siguran završetak regate  regate svim natjecateljima.

Međutim, regatu je s uključenim modulima završilo samo 7 brodova. Ostalih troje je isključeno odmah nakon starta, neki zbog objektivnih razloga, a neki zbog nesmotrenosti...
Ova regata je bila jako zanimljiva, pogotovo u prvom dijelu dok nije zapuhalo dovoljno vjetra da brodovi krenu punim brzinama. Kako je to izgledalo na moru i kako su neki brže uhvatili prve refule jačeg vjetra možete vidjeti na prvoj snimci.

Nakon regate Zlarinjani su organizirali veliku gala večeru za sve sudionike, na kojoj su se svi jako dobro zabavili uz dobru kuhinju, piće i glazbu u živo. To je vjerojatno bio razlog što su ujutro, pred start jedrenja u štap poljima, na još dva broda zaboravili uključiti module za snimanje rute!

Štapovi su se jedrili na polju postavljenom u Šibenskom kanalu, između Zlarina i kopna. Puhao je lagano do umjereno jugo, koje je u jednom trenutku dosta okrenulo smjer, pa je Regatni odbor morao pomicati oznaku od orce za vrijeme prvog štapa. Snimke s brodova koji su ostali s uključenim modulima pokazuju jako zanimljive situacije za vrijeme jedrenja, a posebno zanimljivo je pratiti dvoboje jedrilica Anđela X i Vito, koje su imale nekoliko zanimljivih raspleta međusobnih nadmudrivanja.

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aNavigacijaa

aaaaaaaaaaaaaa

aŠtap 1a


aaaa

aŠtap 2a
 

You are here Regate 2009 7. Zlarinska regata

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr