Flash Back 4.1

REGATE ONLINE9. Šibenska regata krstaša

06 - 07.12.2008.

Dva tjedna nakon prvog testa na regati Jabuka, moduli su postavljeni na još jednoj regati, ali potpuno drugačijeg karaktera.

 

Regata

Riječ je o 9. Šibenskoj regati krstaša. To je regata koja se održava u Šibenskom zaljevu i ovogodišnja se po drugi put sastojala od dva vrlo atraktivna dijela. Prvi dan, subota, je bila rezervirana za flotno jedrenje oko oznaka koje se postavljaju preko skoro cijelog zaljeva, odnosno na potezu od Mandaline do Šibenskog mosta.

Tu su brodovi regatavali kao na svakoj uobičajenoj regati, podijeljeni po OPEN-u i ORC-u.

Nakon nekoliko godina na startu je bilo toliko vjetra da su se organizatori ponadali da će se odjedriti oba planirana plova. Međutim, nakon nekih pola sata nakon signala starta vjetar je počeo padati, a struja koju stvara Krka dodatno otežavati uvjete jedriličarima. Zbog toga su posljednji brodovi taj prvi plov završavali s posljednjim dnevnim svjetlom.

Nakon što su dobiveni rezultati određeno je 9 posada koje će nastupiti na finalu u triple raceu na tri jednaka Elana 340.
Na tom dijelu regate su postavljeni uređaji, ponovno, na dva broda. Igrom slučaja pokazalo se da su na tim brodovima bili pobjednici i drugoplasirani.

Od svih odjedrenih plovova ovdje možete pogledati snimke 2. finalnog i 3. finalnog plova, odnosno posljednje dvije regate koje su jedrene u finalu.

 

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aŠibenska 2008a

Finale 2

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aŠibenska 2008a

Finale 3

 

You are here Regate 2008 9. Šibenska regata krstaša

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr