Flash Back 4.1

REGATE ONLINE6. regata Jabuka

14 - 16.11.2008.

Nakon nekoliko mjeseci planiranja i izrade sustava FlashBack 3.0, prvi moduli su se mogli testirati na regati!

 

Regata

Za test je izabrana regata Jabuka, koja se  po 6. put održavala na ruti Vodice - Komorica - Jabuka - Blitvenica - Vodice. Zbog posebnih uvjeti u kojima se ova regata jedri, a koji su do određenim parametrima i ekstremni, nametnula se kao logičan nastavak testiranja modula.
U to vrijeme su za testiranje postojala dva modula, pa su bila instalirana na samo dva broda. To su bili Gringo 2 (Archabault 40) s Robertom Sandalićem i Anđela X (X-37) s Brankom Iljadicom - Rapom za kormilima.

Stanja mora na toj regati je bilo kao naručeno za fizički test modula i kvalitete njihove izrade. Naime, nekoliko dana prije regate puhalo je jugo i ostalo je dosta valovito more, a na regati je puhala bura. Po tim uvjetima brodovi su mnogo posrtali i oprema u modulima je morala podnijeti mnoge udare i tešnju.

Takvi uvjeti su ukazali na neke pogreške u građi, pa su nakon završetka regate dobiveni samo podaci snimljeni na Gringu.
Unatoč tome što su podaci dobiveni samo s jednog broda, analiza njihove rute može ukazati na zanimljive stvari. Robert Sandalić i njegova posada su Gringa konstantno vozili s velikim brzinskim prosjekom, a na kraju su regatu završili na 5. mjestu između 56 posada.
Ako se i na nekoj od idućih Jabuka ponove takvi uvjeti možda će ova snimka biti jako korisna za planiranje i ostvarivanje zapaženog rezultata.

 

Flash Back

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aJabuka 2008a

 

You are here Regate 2008 6. regata Jabuka

 

 

Copyright © 2008-2017

REGATE.hr

All Rights Reserved

Flash Back

Flash Back je sustav čija namjena je praćenje regata u realnom vremenu i njihovo kasnije reproduciranje s ciljem analize akcija poduzetih na regatnom polju.

CIJELI TEKST...

REGATE.hr

Obrt iz Šibenika

Mob: +385-91-517-45-11

Email: info@regate.com.hr

Web: www.regate.com.hr