Jedriličari iz Udruge ORC jedriličara Hrvatske su objavili službeni kalendar regata koje će se jedriti za CRO ORC D-Marin Kup u 2018. godini. U principu riječ je o standardnom programu, a koji je u nekim detaljima promijenjen prošle sezone. 

Posljednja ORC regata za CRO ORC D-Marin kup u 2017. godini odjedrila se po vrhunskim uvjetima, a u skladu s tim i posade su pružile svoj maksimum na regatnom polju.

Najvažnija ORC regata u Hrvatskoj u 2017. godini vozi se u Zlarinskom akvatoriju u području za koje se šuška da bi moglo biti domaćin ORC svjetskom prvenstvu 2019. godine!

Krenuo je jesenski ciklus regata za CRO ORC D-Marin Kup 2017. s regatom koja se ranije jedrila u Splitu, ali koj je ove godine zbog sponzorskih razloga je prebačena u Šibenik.

Za mjesec i pol JK Val u suradnji s D-Marin u Šibeniku organizira Otvoreno prvenstvo Hrvatske za jedriličare koji jedre po ORC sustavu razvrstavanja.

Krajem rujna kreće drugi dio sezone jedrenja za ORC Kup Hrvatske. Podsjećam da se od ove godine može jedriti i u ORC Club kategoriji, odnosno s "jednostavnijim" svjedodžbama koje imaju skoro sve bar malo regatnije jedrilice u charter flotama.