U nadležnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Hrvatski jedriličarski savez provodi program radio upravljanog jedrenja diljem Republike Hrvatske kroz interaktivna predavanja, radionice, obuku mentora i edukatora radio upravljanog jedrenja, razvijanje natjecateljske Lige za djecu i mlade uz osuvremenjivanje i jačanje kapaciteta modelarnica.

Djeca i mladi kroz program razvijaju znanja iz fizike, tehničke kulture, modelarstva, elektronike i cijelog STEM područja. Osnovni cilj interaktivnih predavanja, radionica, natjecateljskih programa, događanja na Festivalu tehničke kulture, predavanja i promocija radio upravljanog jedrenja u Hrvatskoj je uključivanje mladih u zajednicu tehničke kulture i praćenje dostignuća STEM područja. Rad s djecom i mladima, te rast i razvoj cjelokupne kulture radio upravljanog jedrenja potiču i brojni stariji mentori iz IOM klase u Hrvatskoj, inače uspješni osvajači svjetskih i europskih odličja.

Svi klubovi zainteresirani za provođenje programa RU jedrenja u 2021. godini pozivani su da se obrate s dopisom za pokretanje sekcije radio upravljanog jedrenja na hjs@hjs.hr ili dora.radic@hjs.hr.

Također, klubovima koji iskažu interes i odluče se na pokretanje sekcije, instruktori i edukatori radio upravljanog jedrenja održati će interaktivno predavanje (edukaciju) i promotivno jedrenje za sve zainteresirane, te će im se omogućiti refundiranje maksimalno do 50 % troška nabave modela i opreme za provođenje programa.

Na ovom linku možete preuzeti anketni upitnik i ispunjenog ga poslati na dora.radic@hjs.hr do 01.04.2021.