Od 9. dp 11. rujna u Austriji se organizirala još jedna regata iz ciklusa Europa Cupa za 2022. godinu. Na regati koju je organizirao Union Yacht Club Attersee okupilo se stotinjak jedriličarki i jedriličara koji su jedrili podijeljeni u flote ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7.

Hrvatski klubovi imali su predstavnike u sve tri kategorije, ali jezerski uvjeti nisu baš išli na ruku ni organizatorima kao ni našim predstavnicima.

Od tri dana predviđena za jedrenje iskorištena su samo dva i to minimalno. Najmanja flota, ILCA 4, odjedrila je samo dva plova, dok su preostale dvije uspjele kraju privesti po još jedan plov.

U petak, prvog dana regate, uopće se nije jedrilo, a ni izašlo na jezero, dok su u subotu vladali vrlo nestabilni uvjeti, pa je trebala velika doza strpljenja dok se vjetar nije ustabilio na dvadesetak čvorova s nešto manjim dricevima koji su dozvolili da ILCA 6 i ILCA 7 odjedre po dva plova, dok je drugi plov za ILCA 4 morao biti prekinut.

U nedjelju ujutro padala je kiša zbog koje nije bilo izgledno da će se ponovno zajedriti, ali ipak je odjedren po još jedan plov na solidnih petnaestak čvorova južina.

Foto: UYCA

U klasi ILCA 7 imali smo jednog predstavnika, Tomu Makjanića. Konkurencija je bila sastavljena od 43 imena, a Toma završava u sredini na 22. mjestu.

ILCA 6 flota također je brojala 43 jedriličarke i jedriličara, a među njima smo imali dvije djevojke i jednog momka. Najbolje se snašla Nora Bičanić koja je završila na 13. mjestu. Dorotea Spišić regatu završavana 24., a Patrik Spišić na 35. mjestu.

Najmanja flota bila je u konkurenciji ILCA 4. Ukupno je jedrilo 14 djevojaka i dečkiju, a naš Karlo Ugrin završava na 10. mjestu.

Kompletne rezultate možete pronaći na ovim linkovima: ILCA 4, ILCA 6, ILCA 7.

Naslovna foto: UYCA

 

Back To Top