Od ove zime HJS je krenuo sa sustavnijim organiziranjem službenih trening kampova za juniore. Već je odrađen zimski ciklus koji je počeo u Betini, a završio u Splitu.

U Betini su se okupili jedriličari koji jedre u Laseru 4.7 i radialu. Njih trideseti dvoje iz devet klubova provelo je u domu JK Žal čak osam dana. O njihovom radu brinulo se sedam trenera koji su svoje aktivnosti podijelili na one koji su vodili morske treninge i na one koji su bili zaduženi za kondicijski dio koji se obavljao u prostorijama kluba domaćina. A može se reći da je ovo bila i premijera novoobnovljenih prostorija Betinskog jedriličarskog kluba, te ne treba sumnjati da su mladi jedriličari uživali u kvalitetnim uvjetima za rad, kakvi se ne nailaze često u ostalim klubovima.

Vremenski uvjeti koji su ih pratili tih dana tražili su visoku fizičku spremu. Puhalo je od jakog juga, pa do jake bure. Tek posljednjih dana je vjetar bio u nekim ugodnijim vrijednostima.

Detaljan izvještaj o radu možete pronaći na web stranicama klase Laser, odnosno klikom na ovaj link, dok je bogata fotogalerija dostupna na ovom linku.

Odmah po završetku Betinskog kampa stariji juniori su se okupili u Splitu. Istina, u dosta manjem broju, ali s obzirom na dosadašnje iskustvo po pitanju Laser standarda broj sudionika je pokazao da se po njihovom pitanju dešavaju određeni pozitivni pomaci.

Baza dešavanja je bila u uvali Baluni, jer su domaćini bili zajedno JK Labud i JK Mornar, a među petoricom trenera koja su organizirala rad na moru našla se i legenda hrvatskog jedrenja, Minski Fabris, koji je od početka ove godine ponovno angažiran u svojstvu trenera u JK Labud.

Dodatni zamah radu i definitivno povećanje kvalitete osigurao je naš proslavljeni jedriličar, a danas trener, Luka Radelić. On je našim momcima priključio skupinu od 7 jedriličara iz 5 Europskih zemalja, od kojih se neki već mogu pohvaliti i s iskustvom jedrenja na Olimpijskim igrama.

U razgovoru vezanom uz ovu temu, tajnik klase Laser zadužen za rad s juniorima, Teo Piasevoli, istaknuo je da kad se napravi samo letimična analiza posjećenosti ovih kampova, te kad se vidi kojoj količini znanja i mogućnosti usavršavanja novih tehnika su bili izloženi nazočni juniori i juniorke, da se sigurno može reći da je svatko od njih napravio bar jedan korak naprijed u svom jedriličarskom razvoju.

Slijedeća serija službenih kampova HJS-a organizirat će se na proljeće, za vrijeme Uskrsnih praznika. S obzirom na pozitivna iskustva svojih kolega u zimskom ciklusu, te činjenici da će se organizirati za vrijeme kad nema školskih obaveza, očekuje se i mnogo veći broj sudionika.