Grad Biograd n/m je apsolutni hrvatski rekorder po broju gradova prijatelja. Da bi to bilo obilježeno i pod jedrima YC Biograd je krenuo s organizacijom regate koja se održava na dan nebeske zaštitnice grada kad predstavnici gradova prijatelja dolaze na tradicionalno druženje u Biograd. Naziv te regate je kako organizatori vole reći najduži na svijetu, a u potpunosti glasi "Regata Sv.Stošije i regata gradova prijatelja".

Stigla je pozivnica iz YC Biograd za još jednu regatu koju organiziraju ispred svog grada, a to je ujedno i regata koja je pod rednim brojem 2 u službenom kalendaru HJS za 2018. godinu.

Najzabavnija i najveća maškarana regata u Hrvatskoj ove godine postaje punoljetna. Osamnaesto izdanje Karnevalske regate je pred vratima, a organizatori iz YC Biograd očekuju jedriličare u terminu od 1. do 4. veljače, a gdje drugo nego u Biogradu na moru.

Ovo je bila stvarno brzo izdanje regate na ruti Biograd - Kornati - Biograd. Unatoč najavama od mogućih preko 10 jedrilica na startu ih se našlo 6.

Fenomenalno vrijeme, pravo bablje ljeto, je vladalo za vrijeme regate u Trogiru, a na svoju su došli svi... i oni koji su se došli samo sunčati i zabaviti, kao i oni koji su došli s ozbiljnim namjerama za osvajanje neke od bogatih nagrada.

Dok su jedriličari ispred Rijeke jučer patili u bonaci u Zadru su bili dijametralno suprotni uvjeti. O čemu se radi najbolje se vidi na ovom videu koji je snimila ekipa sa zadarskog Solarisa 36, Wish you were here, na memorijalnoj regati u spomen Alena Brukete.

Jedan od najmlađih jedriličarskih klubova koji djeluju pod okriljem HJS-a, jedriličarski klub Lastovo, organizira regatu u svom akvatoriju. Posvetili su je našem najpoznatijim jedriličarskim supružnicima Renati i Joži Horvatu.